Partidul fantomă ALDE și Ion Asaftei, posibil unicul membru al defunctului partid, au intrat în PSD, anunță PSD Neamț într-un comunicat de presă, menit parcă a mai descreți frunțile încruntate din cauza tărăboiului politic iscat de ceva vreme prin județ.

Demersul este de fapt o formalitate și o nouă ocazie pentru stat la poze, pentru că Asaftei este cu trandafirii la piept de mulți ani de zile, de pe vremurile în care Arsene îl ținea de-a dreapta lui la prezidiul CJ Neamț, cu mult înainte ca ALDE să devină un partid cu dimensiuni de debara în care pe lângă mebrii sau membrul său, încap lejer și vreo 5 damigene pline ochi.

ALDE Neamț a fost asimilată de PSD. PNL pierde un posibil aliat din zona liberală”, spun PSD-iștii, partea cu PNL și zona liberală fiind o formulare cel puțin nefericită, dacă nu ar fi chiar o fractură de logică din partea comunicatorilor social democrați. Totodată, în comunicat se pomenește de 2.000 de membri ALDE în Neamț, număr ce ține de filme SF cu politicieni senili rătăciți printre hanuri interstelare, pentru că ALDE nu a avut 2.000 de membri în toată țara, nici în vremurile sale cele mai bune. Dar, fără cifre umflate, Asaftei nu ar fi pupat în veci funcție de conducere și loc eligibil pe liste la CJ, în detrimentul PSD-iștilor cu state vechi în partid, care acum se văd nevoiți să înghită gălușca cu tot cu strachina de borș.

Comunicatul de presă transmis de PSD:

Membrii organizației ALDE NEAMȚ, în frunte cu președintele Ion Asaftei, se alătură oficial Partidului Social Democrat (PSD Neamț) și susțin candidatura lui Daniel Vasilică Harpa la funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț și a tuturor primarilor social-democrați din județ.

Potrivit protocolului semnat marți (n.red. ulterior, s-a revenit asupra comunicatului, cu precizarea că astăzi e miercuri), 20 martie 2024, ALDE Neamț vine spre PSD Neamț cu peste 2000 de membri. Parte dintre ei – aleși locali și președinți de organizații locale – au semnat deja adeziunea la PSD Neamț, urmând ca toți ceilalți să o facă în următoarea perioadă.

Totodată, Ion Asaftei – președintele ALDE Neamț – devine vicepreședinte PSD Neamț, iar la următoarele alegeri locale va fi pe lista de consilieri județeni ai PSD Neamț, ca și colegul Viorel Bălțătescu.

Precizăm că ALDE Neamț a contribuit  la asigurarea majorității în Consiliul Județean Neamț și în 20 de Consilii Locale.

Organizațiile locale ALDE, structurate în județ, devin parte a organizațiilor PSD. Aleșii locali din partea ALDE Neamț la alegerile din 2020 își păstrează funcțiile, dar devin vicepreședinți/consilieri județeni/locali PSD.

Le urăm bun venit noilor colegi în echipa social-democrată din județul Neamț!

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.