Fundatia Hanu Ancutei, Consiliul Judetean Neamt si Antrec Filiala Neamt organizeaza, in perioada 31 octombrie – 2 noiembrie, cea de a 45-a editie a manifestarii „Sadoveniana”, eveniment prilejuit de implinirea a 134 de ani de la nasterea marelui scriitor Mihail Sadoveanu.
Vineri, la orele 12.30, va avea loc, la Centrul Cultural „Mihail Sadoveanu” din Tupilati, deschiderea festiva a manifestarilor, urmata de evocarea „Razesii lui Mihail Sadoveanu”. Vor participa oficialitati si oameni de cultura din judetul Neamt, moderatori fiind prof. dr. Lucian Strochi si prof. Gh. Braescu.
La orele 15.00, la Hanu Ancutei, se va desfasura simpozionul “110 ani de la debutul lui Mihail Sadoveanu in literatura”. Participa membrii Societatii Scriitorilor din judetul Neamt, moderator fiind dr. Cristian Livescu. Simpozionul va fi urmat de lansarea nr. 36 – 37 a revistei de literatura si arte “Antiteze”, prezentata de dr. Raluca Naclad. Cei prezenti vor putea viziona, in continuare, un film documentar despre viata si opera lui Mihail Sadoveanu, urmat de expozitia culinara „Retete sadoveniene” oferita de Hanu Ancutei, cuprinzand produse traditionale romanesti, si de o degustare de vinuri.
Intre orele 18 – 22, va avea loc un moment artistic, desfasurat sub genericul „Mari virtuozi la Hanul Ancutei”, cu participarea tarafului condus de Constantin Mirea, acompaniat de Cornel Pantaru, maestru la tambal fiind Marius Mihalache.
Sambata, la ora 13, va avea loc manifestarea „Genealogii sadoveniene” care va gazdui lansarea unor noi aparitii editoriale – volume de proza datorate unor autori din judetul Neamt: Ion Creanga, Calistrat Hogas, Constantin Virgil Gheorghiu, Florin Vasile Bratu, Virgil Savin, Neculai Vrajitoru.
La ora 15.00 se va desfasura proiectia filmului documentar: “Mihail Sadoveanu si Hanu Ancutei”, iar de la ora 19.00 vor intra din nou in scena „Marii virtuozi la Hanu Ancutei”, intr-un concert extraordinar sustinut de Maria Raducanu, cu taraful condus de Constantin Mirea, acompaniat de Cornel Pantaru, maestru la tambal fiind Marius Mihalache.
Duminica, intre orele 12 si 16, invitatii vor avea parte de un festin gastronomic: vitel haiducesc la protap, turte proaspete si vin rosu aromat. Va avea loc si un concert de voie buna, sustinut de „Fanfara 10 prajini”, precum si un spectacol folcloric oferit de Ansamblul „Floricica de la Munte” al Centrul pentru Cultura si Arte „Carmen Saeculare”. Seara se va incheia cu traditionalul foc de tabara haiducesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.