Guvernul a adoptat legea privind desfasurarea activitatii din sectorul agriculturii ecologice. Actul normativ a fost motivat de faptul ca folosirea frauduloasa a termenilor de „ecologic”, „biologic”, „organic” sau a abrevierilor acestora, precum „bio”, „eco”, ca marci comerciale sau practici de utilizare, inclusiv pe eticheta produsului, materiale publicitare si documentele comerciale, poate induce in eroare consumatorul, acestea nefiind obtinute in conformitate cu regulile de productie ecologica.

Era nevoie de aceasta si pentru faptul ca au fost constatate cazuri frecvente de nerespectare de catre organismele de inspectie si certificare pentru domeniul agriculturii ecologice, a prevederilor legislatiei comunitare, pentru care Comisia Europeana a solicitat ca Romania sa ia masurile necesare pentru asigurarea trasabilitatii produselor ecologice in toate stadiile de productie, procesare si distributie.

Sanctiunile aplicate de acum incolo vor fi foarte dure, fiind taxate cu amenzi cuprinse intre 25.000 si 40.000 lei! Sunt vizate doar organismele abilitate sa verifice activitatea exploatatiilor agricole trecute la agricutura ecologica. Inspectorii care vor realiza controale „generoase”, vor deschide propriul buzunar. Cand se dovedesc a fi mai ingaduitoare cu prilejul controalelor, imediat se vor aplica sanctiunile de rigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.