Reprezentantii SANITAS s-au reunit de urgenta pentru a discuta problemele stringente din sistemul sanitar. Prim vicepresedintele Sanitas Neamt, Ioan Luca, a declarat ca discutiile s-au axat pe cresterea salariala, deblocarea de posturi, modificarea Legii nr. 284/2010 si s-a pus accentul pe situatia privind “gestionarea deficienta a intregului sistem, care a atras de la sine neplata drepturilor salariale, taierea tichetelor de masa, neacordarea sporurilor sau micsorarea acestora”.
Pentru definitivarea procesului de crestere salariala si eliminarea tuturor ambiguitatilor, Biroul Operativ al SANITAS va avea o noua intalnire cu reprezentantii Ministerului Finantelor .
Trebuie mentionat ca, la sedinta extraordinara din 15 septembrie a Biroului Executiv au fost concentrate toate materialele primite din tara, de la filialele Sanitas, s-a facut o analiza a lor si prezentarea unui punct comun de rezolvare catre cele trei ministere respeonsabile: Ministerul Sanatatii, Ministerul Muncii, Ministerul Finantelor dar si catre C.N.A.S. De asemenea, a fost elaborat spre prezentare un plan de actiuni sindicale imediate, in cazul in care dialogul purtat nu va aduce impactul dorit. In data de 16 septembrie Biroul Executiv s-a intalnit cu conducerea Ministerului Muncii, cu ministrul Rovana Plumb, ministrul pentru Dialog Social Aurelia Cristea, directori si consilieri din cadrul Ministerului Muncii. S-a discutat situatia la zi a modificarilor si refacerea unor puncte si articole din Legea nr. 284/2010, care au generat mari probleme de retribuire salariala si reorganizarea in grila a coeficientilor si functiilor profesionale.
Tot in data de 16 septembrie, Biroul Executiv s-a intalnit la Ministerul Finantelor cu ministrul Ioana Petrescu, secretarii de stat ai ministerului – director Iordache si alti consilieri din cadrul ministerului, tema de discutie fiind cresterea salariala ceruta de Federatia SANITAS.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.