Fostul viceprimar de la Poiana Teiului, Buzdea Ion (PSD) a fost trimis in judecata de procurorii DNA Bacau. În urma unei anchete, a rezultat că acesta a ajuns pe lista de consilieri locali si mai apoi viceprimar, după ce a santajat-o pe primărița în functie, cu inregistrari video compromitatoare. Folosindu-se de aceleasi inregistrari, inculpatul i-ar fi cerut primaritei si 150.000 de lei. Fostul viceprimar este sub control judiciar. Acesta si-a pierdut functia la inceputul acestui an, dupa ce i-a fost restras sprijinul politic, in urma unui scandal monstru pe care l-a provocat in biroul primăriței, si in acest caz, fiind deschis un dosar penal. ”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului

BUZDEA ION, viceprimar al comunei Poiana Teiului, județul Neamț, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:
– șantaj în formă continuată,
– acces fără drept la un sistem informatic în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În perioada 2020 – ianuarie 2022, inculpatul Buzdea Ion ar fi amenințat un coleg de partid cu darea în vileag a unor înregistrări video, compromițătoare, pentru a-l determina pe acesta din urmă:

– să-l înscrie pe inculpat pe lista consilierilor locali, pe un loc eligibil, cu ocazia alegerilor locale ce urmau să se desfășoare în data de 27 septembrie 2020,

– să îl propună pe inculpat pentru funcția de viceprimar al comunei Poiana Teiului, județul Neamț și să îl susțină în fața consilierilor, pentru a obține voturile necesare numirii în această funcție.

În urma acestor acte de constrângere, persoana vătămată ar fi dat curs celor solicitate de inculpat, iar în cele din urmă acesta a fost votat viceprimar al comunei Poiana Teiului.

De asemenea, pe lângă solicitările de mai sus, inculpatul i-ar mai pretins persoanei vătămate și suma de 150.000 lei.

În cursul lunii ianuarie 2022, inculpatul Buzdea Ion ar fi accesat fără drept, în două rânduri, datele stocate (sms-uri și fotografii) în telefonul mobil al persoanei vătămate.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Neamț cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză”, se arata intr-un comunicat DNA.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.