Pe 24 mai 2015 se împlinesc 140 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal, primul partid politic din România. Istoria PNL se împleteşte, de-a lungul celor 140 de ani, cu istoria modernă a României. PNL a dat ţării oameni de stat, cărturari, economişti, gânditori ce şi-au adus în mod decisiv aportul la dezvoltarea economică şi socială a ţării.

 

  • Pentru a marca această aniversare, PNL Neamț organizează o serie de evenimente, în perioada 18-24 mai, sub denumirea generică “Săptămâna Liberală”. Pe tot parcursul săptămânii viitoare vom avea în fața sediului PNL Neamț o istorie a partidului în imagini, mai exact pietrenii îi vor vedea pe toți președinții PNL cu o scurtă prezentare a lor și a contribuției pe care au avut-o la dezvoltarea statului modern român.

 

  • De asemenea, pe tot parcursulul saptamânii liberale colegii noștri vor distribui peste 4000 de broșuri cu istoria Partidului Național Liberal, în toate cele trei centre urbane ale județului: Piatra Neamț, Roman și Târgu Neamț.

 

  • Începând cu ziua de 19 mai Organizația Femeilor Liberale va derula acțiunea de strângere de carte românească pentru elevii din Republica Moldova. Acțiunea este organizată la nivel național, iar la Piatra Neamț va demara prin instalarea unui cort in zona Piata Ștefan cel Mare, mai exact în fața fostei agenții Tarom. Cu această ocazie îi invit pe toți nemțenii să se alăture acestui efort de a ajuta pe tinerii nostri de peste Prut să aibă acces la carte în limba română.

 

 

  • Miercuri va avea loc la Opera Naţională din București, concertul aniversar ”PNL 140 de ani de viziune, onoare şi patriotism”. Din județul Neamt vor participa la acest eveniment peste 20 persoane. Printre participanți se numără: parlamentarii județului- președintele PNL Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Piatra Neamț Radu Surugiu precum și dl. senator Eugen Țapu, primarul municipului Piatra Neamț- Dragoș Chitic, viceprimarii Vasile Popescu și Constantin Teodorescu, primarul orașului Roman-Laurențiu Dan Leoreanu, precum și viceprimarul de la Tg Neamț- Traian Humulescu

 

  • Joi va avea loc o întâlnire în municipiul Piatra Neamț o întâlnire festivă cu liberalii nemțeni, unde vom avea o discuție deschisă despre istoria partidului și vom sărbatori împreună cei 140 de ani de istorie liberală.

 

  • Ziua de vineri a acestei săptămâni o vom petrece la Castelul Sturdza de la Miclăușeni, cel mai important reper liberal din această zonă a Moldovei. Aici va avea loc o primă ediție a școlii politice liberale nemțene, unde vom avea invitați ca lectori o serie de profesori universitari ce vor susține alocuțiuni pe aceeași tema a istoriei de 140 de ani de liberalism în România și despre liberalii marcanți ai județului Neamț de-a lungul acestei lungi istorii. De asemenea, în cadrul acestui eveniment de elită vom premia elevi ce au obținut rezultate deosebite la Olimpiada de istorie în județul Neamț.

 

  • Sâmbătă va avea loc la Pitești Consiliul Naţional al PNL la care vor participa parlamentarii și încă 6 delegati. Aceeași delegație nemțeană va particpa sâmbătă la Vila Florica, Centrul Cultural Brătianu din jud. Argeş la simpozionul dedicat aniversării PNL și la depunerea de coroane la mormântul Brătienilor;

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.