Sapte capite de fan s-au facut scrum vineri la Petricani, dupa ce o mana criminala a pus foc intentionat, anunta ISU Neamt:

”Vineri, 07.07.2017, la ora 23:14, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la şapte căpiţe de fân în satul Tîrpeşti, comuna Petricani. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat cinci pompieri militari cu o autospecială de stingere şi din cadrul Detașamentului de Pompieri Tîrgu Neamţ şi un pompier voluntar din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Petricani.

În urma evenimentului au ars cca. 1500 kg fân.

Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”.”

Alte trei incendii s-au produs la sfarsitul saptamanii trecute, unul dintre ele pe platoul Curtii Domnesti din Piatra- Neamt:

”Sâmbătă, 08.07.2017, la ora 18:26, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la resturi vegetale în oraşul Tîrgu Neamţ, str. Daciei. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat şase pompieri militari cu o autospecială de stingere şi din cadrul Detașamentului de Pompieri Tîrgu Neamţ şi un pompier voluntar din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Tîrgu Neamţ.

În urma evenimentului au ars cca. 50 kg resturi vegetale.

Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,foc deschis în spaţii deschise”.

Duminică, 09.07.2017, la ora 00:32, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la baterii de artificii în municipiul Piatra Neamţ, str. Curtea Domnească. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat patru pompieri militari cu o autospecială de stingere şi din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamţ, care au constatat că incendiul se manifesta la bateriile de artificii folosite.

În urma evenimentului au ars aproximativ 10 % din resturile de baterii folosite.

Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,introducerea de materiale periculoase în locuri interzise”.

Duminică, 09.07.2017, la ora 12:17, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o locuinţă particulară în satul Leghin, comuna Pipirig. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat opt pompieri militari cu o autospecială de stingere şi un autocamion de intervenţie din cadrul Detașamentului de Pompieri Tîrgu Neamţ şi patru pompieri voluntari cu o autospecială de stingere din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Pipirig.

În urma evenimentului au ars acoperişul confecţionat din asterială din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafaţă de cca. 15 mp, peretele lateral pe o suprafaţă de cca. 8 mp construit din paiantă, planşeul locuinţei pe o suprafaţă de cca. 2 mp, obiecte de mobilier.

Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,cablu electric defect neizolat corespunzător”.”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.