Ca in fiecare an, in ultima duminica din luna iulie, comuna Razboieni imbraca straie de sarbatoare pentru celebrarea zilei comunei. Tot ca in fiecare an, primarul Bogdan Taralunga deschide sarbatoarea cu o ceremonie militara si religioasa pentru omagierea ostasilor lui Stefan cel Mare cazuti in celebra batalie cu turcii de la Valea Alba, comuna Razboieni, dar si a ostasilor Regimentului 15 Dorobanti, cei care au construit monumentul din parcul din Razboieni, in memoria razesilor lui Stefan.

Primarul Taralunga a avut ca invitati pe senatoarea Emilia Arcan, senatorul Dan Manoliu, prefectul Vasile Panaite, vicepresedintii CJ Neamt, Ion Asaftei si Laurentiu Dulama, dar si pe colegi primari din alte comune, cum ar fi Vasilica Cretu (Dobreni) si Marinel Barna (Bodesti)

Continuam traditia de a ne intalni in ultima duminica din iulie in preajma datei la care a avut loc crunta batalie, aici, la Monumentul inchinat eroilor acestei tari. Este si traditie dar este si un moment in care aducem omagiul nostru inaintasilor nostri. Sarbatorim facand recurs la istorie si declar deschisa Sarbatoarea Razboienilor”, a declarat primarul Bogdan Taralunga.

Vin mereu cu bucurie aici in comuna Razboieni care este un adevarat simbol al acestor plaiuri. Aici se imbina ca intr-un miracol traditia si istoria, oamenii frumosi cu locurile de un farmec aparte. Il felicit pe domnul primar si pe toti membrii Consiliului Local pentru sarguinta lor de a organiza una dintre cele mai frumoase sarbatori din judetul Neamt. La multi ani locuitorilor din Razboieni si tuturor nemtenilor care cinstesc istoria!” a spus si senatoarea Emilia Arcan.

A urmat apoi o parada militara pe ritmuri de fanfara, dupa care s-a dat startul petrecerii, la care cu siguranță, cea mai așteptată de publicul trecut de prima tinerețe este îndrăgita Laura Lavric, în timp ce pentru generația mai nouă capete de afiș vor fi Andreea Bănică și Roxana Nemeș. Petrecerea va ține până seara târziu și va fi încheiată cu un foc de artificii.
Devenită deja tradiție, Sărbătoarea Războienilor strânge an de an din ce în ce mai mulți participanți, atât din comună, cât și din alte zone ale județului. Primarul Sebastian Bogdan Țarălungă promite că și ediția din acest an va fi una de succes și că publicul – fie tânăr sau vârstnic – va avea parte de relaxare și distracție pe cinste.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.