Sarbatoarea Razboienilor- 2022, va avea loc duminica, 31 iulie, incepand cu ora 11, in parcul comunal. Manifestarile vor debuta cu sfințirea Monumentului Eroilor căzuți în lupta de la Valea Albă, recent reabilitat cu fonduri europene, fiind primul proiect de restaurare completă a monumentului dupa 125 de ani de la construirea lui, în memoria răzeșilor lui Stefan cel Mare, care si-au dat viata pentru credința crestin ortodoxa si pentru integritatea teritoriala a Moldovei.
 
Momentul de mare insemnatate itorica, va fi marcat prin prezenta reprezentantilor Armatei Române, a drapelului de luptă si a gărzii de onoare a Batalionului 634 Infanterie din Piatra Neamt, lucru care face ca Sărbătoarea Războienilor să fie unica sărbătoare din mediul rural unde are loc ceremonialul militar și defilarea Armatei Române.”, a declarat primarul Bogdan Țarălungă.
 
După ceremonia militara, va avea loc în premieră un spectacol medieval constând într-o scurtă reconstituire a unei înfruntări între moldovenii lui Ștefan cel Mare și turcii lui Mahomed al II-lea, urmată de o prezentare de echipament și armament specific perioadei.
 
Prima parte se va desfășura la Monumentul Eroilor căzuți în lupta de la Valea Albă, iar a doua parte la scena din parcul cu tei.
 
În a doua parte a zilei manifestările se vor muta pe scena amenajată în primul platou al parcului, aici urmând să urce copii care vor interpreta muzică, cântăreți de muzică populară si ușoară, ansambluri folclorice, cum ar fi: ansamblul folcloric ‘Floricică de la munte”, Nemuritorii, Viorica Macovei, Mihaela Gurău, Vasilica Tătaru, Grigore Gherman si ADDA. Spectacolul va fi prezentat de Sabina Blanariu.
 
Seara, începând cu ora 22:30 va avea loc si un foc de artificii.
 

 

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.