Sărbătoarea Războienilor ajunge, în anul Centenarului Marii Uniri, la a 50-a ediţie. Timp de două zile, sâmbătă şi duminică, comunitatea din Războieni dar şi invitaţii şi turiştii vor face un arc peste timp, vor rememora vremurile în care în aceste locuri Ştefan cel Mare purta bătălii pentru apărarea creştinăţii dar şi a identităţii naţionale.

Nu va lipsi nici o emoţionantă paradă militară şi nici serbarea câmpenească aferentă la care vor urca pe scenă nume din showbiz-ul românesc care vor fi responsabile de partea cu voia bună.

”Anul acesta Sărbătoarea Războienilor a ajuns la jubileul celor 50 de editii, fapt care se suprapune în mod fericit peste Centenarul Marii Uniri.
Cum era si firesc, într-o zona plină de istorie cum este comuna noastră, evenimentul Marii Uniri trebuia scos în evidență, acest lucru concretizându-se printr-un banner tematic amplasat la intrarea în parcul comunal, la aleea care urcă spre monument, acolo unde Armata Română va defila în cinstea eroilor neamului. Suntem mândri că avem onoarea ca aici, pe un câmp de luptă în care Marele Ştefan a luptat pentru acest popor, noi suntem cei care predăm această lecţie de istori celor mai tineri care, la rândul lor, în an centenar, trebuie să ducă mai departe mândria de a fi români”, a declarat primarul Bogdan Ţarălungă (sursa- vestea.net)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.