Institutia Prefectului din Neamt nu a validat sedinta extraordinara a consiliului local Girov din 19 octombrie.

Sedinta a ramas de pomina, dupa ce un grup de 6 consilieri locali a convocat-o avand un singur punct pe ordinea de zi: validarea mandatului de consilier local a lui Todirasca Petru. Primarul interimar Florinel Sariaon impreuna cu un grup de consilieri s-a ridicat si a parasit sedinta, iar consilierii ramasi au mai votat, secret, cateva hotarari: debarcarea de pe functii a primarului interimar Florinel Sarion si a viceprimarului interimar Iulian Nafareanu, urmata de alegerea pe functiile respective a consilierilor Vasile Guriuc si Ciprian Avasiloaie.

Din documentul publicat de Institutia Prefectului reiese ca au fost mai multe nereguli la acea sedinta. In primul rand, consiliul local al comunei Girov nu a adoptat o hotarare avand ca obiect validarea mandatului de consilier local a lui Todirasca Petru (unicul punct de pe ordinea de zi a sedintei). Expertii din Prefectura spun ca:

1. – ordinea de zi a sedintei de lucru nu a fost supusa aprobarii Consiliului Local, fiind incalcate astfel prevederile articolului 35, alineatul 3, din din regulamentul cadru de organizare si functionare a consiliilor locale

2. – nici din cuprinsul procesului verbal partial, incheiat de secretarul comunei, nici din cel al procesului verbal inctocmit de catre consilierii locali desemnati dupa parasirea salii de catre secretarul comunei, nu se consemneaza ca proiectul de hotarare inscris pe ordinea de zi, in speta validarea mandatului de consilier local al domnului Todiras Petru, a fost supus dezbaterii si votului Consiliului Local al Comunei Girov

De asemenea, sedinta a debutat cu invitatia adresata proaspatului consilier de a-si depune juramantaul. In opinia Prefecturii Neamt, si aici este o problema, deoarece invitatia a fost lansata de Avasiloaiei Ciprian, care in acel moment nu indeplinea functia de presedinte de sedinta.

Mai departe, se pare ca partea de sedinta in care au fost debarcati primarul si viceprimarul interimar nu a mers dupa lege. Dupa plecarea a 7 consilieri de la sedinta, mai ramasesera 7 , din 14 cati erau de toti. Ar fi fost 8 cu tot cu proapatul consilier Todirasca Petru, insa Prefectura i-a invalidat deja calitatea de consilier local. Pentru ca sedinta sa fie legal constituita era nevoie chiar de 8 consilieri, asa ca niciuna dintre hotararile adoptate atunci nu mai poate fi validata. Asadar, Florinel Sarion ramane primar interimar in Girov. Deocamdata.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.