Florin Hopsa, liderul consilierilor judeteni PNL Neamt, face o antiteza intre scandalul ”Autonomia” izbucnit dupa ce o lege initiata de UDMR a fost adoptata tacit in Camera Deputatilor (presedintele Camerei este Marcel Ciolacu, presedintele PSD, iar liberalii banuiesc ca a fost vorba despre o intelegere PSD- UDMR) si scandalul ”Cheile Bicazului”, izbucnit anul trecut, dupa ce judetul Neamt a pierdut in prima instanta un proces prin care granitele dintre Neamt si Harghita era mutate in defavoarea judetului Neamt.

Hopsa spune ca procesul a fost pierdut din cauza dezinteresului complice al administratiei PSD a judetului Neamt (presedinte CJ Ionel Arsene, prefect Daniela Soroceanu), dar aminteste totodata si faptul ca la alegerile europarlamentare din 2019, UDMR a obtinut in judetul Neamt 1.700 de voturi si acuza PSD ca la vremea aceea si-a pus membrii de partid sa voteze cu UDMR, ceea ce demonstreaza un blat existent intre cele doua formatiuni, inca de atunci, care acum a functionat la nivel national.

Iata teoria avansata de liderul consilierilor judeteni PNL Neamt: ”Era să treacă! Asta este, cu siguranță, știrea zilei de ieri. Din neglijență, nepăsare sau incompetență, conducere Camerei Deputaților, deținută actualmente de PSD, a uitat să aducă în dezbatere proiectul de lege privind Ținutul Secuiesc. Aprobat în mod tacit la prima cameră, acesta a fost picat la Senat, în urma a nenumărate reacții negative din partea unor politicieni, a presei și a publicului larg.

S-au aruncat acuzații de complicitate între PSD și reprezentanții minorității maghiare, însă cei implicați se jură că nu este vorba de așa ceva. SĂ NU UITĂM ! Similar cu ce s-a intamplat ieri, tot prin nepăsare, indolență, incompentență și prin neprezentare/nereprezentare, in vara anului 2019, o instanță de judecată din România, a dat câștig de cauza orașului Gheorghieni din județul Harghita iar Cheile Bicazului, o suprafață de 5000 de hectare ar fi trebuit să fie dislocate de la județul Neamț si alipite la județul Harghita.

Președintele CJ Neamț, Ionel Arsene PSD și prefectul Daniela Soroceanu al Guvernului PSD au tratat cu indiferență această problemă spinoasă, refuzând să acorde vreun ajutor comunei Bicaz-Chei.

Este imposibil ca suprafața județului să fie pusă în discuție iar tu să taci în păpușoi. Fie oamenii promovați de Arsene sunt de o incompetență crasă și nu știu altceva în afara pozelor pentru Facebook, fie are o înțelegere cu partea adversă, și atunci îi convine deznodământul !

La alegerile europarlamentare din 2019, UDMR a obținut 1700 de voturi în Neamț, deși în tot județul domiciliază doar 90 de persoane care s-au declarat de etnie maghiară. Presa locală a informat atunci opinia publică că reprezentanții UDMR din secțiile de votare erau de fapt membri PSD sau coordonați de PSD.
Există clar o înțelegere intre PSD și UDMR ! Iar obiectul înțelegerii se pare că este tocmai cedarea tacita a unor suprafețe de teren!”, spune Florin Hopsa.

I.C.

DISTRIBUIȚI

4 COMENTARII

  1. Dumnezeule mare! Bai oameni buni indiferent de culoare politica voi toti ati folosit U.D.M.R.- ul ca sa faceti majoritate. Dar pentru prima data U.D.M.R. -ul a fost adus la putere de Conventia Democrata in anul 1996 dupa alegerile parlamentare – adica de dreapta asa zis romaneasca. Ca sa spui ca este blat facut de Arsene cu U.D.M.R.- ul pe Cheile Bicazului trebuie sa ai temperatura de la covid sau alte boli. Intreb si eu de curiozitate oare prezidentul TUTULOL romanilor marele maestru Johanis de ce nu rosteste o vorbulita despre Basarabia Bucovina de Nord sudul Basarabiei insula Serpilor pentru care au murit 1 milion de romani pe frontul de rasarit in al doliea razboi mondial. P.N.L.-isti aveti rusine un pic de rusine nu mai bateti campii cu tot felul de tampenii pentru a nu va prabusi in sondaje…..

  2. Granita dintre cele doua entitati administrative ,trebuie fixate in cel mai inalt punct al muntilor,ca o delimitare corecta si omeneasca ,de ce o entitate sa aiba toata zona muntoasa si cealalata nu ?

  3. mai domnul Hospa te rugam sa te linistesti si sa nu mai respecti ordinele de intoxicare de la Berlin via Bucuresti deoarece a spune ca Arsene vinde Cheile Bicazului la unguri sau la secui este egal cu o boala psihica netratata. Tot spectrul politic romanesc v-ati dragalit cu UDMR – ul dar prima data la putere a fost adus de catre Conventia Democrata in anul 1996 – adicatelea de dreapta romaneasca. Credeti ca daca Arsene ar fi NEGOCIAT asa ceva nu il mancau serviciili lasati omul in pace asta este singurul presedinte de consiliu judetean care chiar a facut ceva in judet in ultimii 30 de ani. TV Neamt fiti fair play nu mai cenzurati

  4. adevaratii tradatori sunt tocmai acesti iresponsabili care fac circ politic pe o tema care tine deidentitatea nationala . sa fii pedelist , caci liberari nu mai sunt in neamt , sa arunci mizeriile acestea , cand sunt interviurile cu pruteanu , ca fost presedinte de consiliu judetean , care explica , cu subiect si predicat , blatul , la nivel national , al sefilor de atunci cu UDMR , care stopa modernizarea drumuluii spre harghita , inseamna sa jignesti inteligenta celor care te urmaresc , referindu-ne la politicieni .
    in fata actiunilor inteligente ale ungurilor iredentisti noi raspundem cu petarde ieftine , usor de combatut si cu instigari si jigniri la adresa ungurilor de bun simt . atat de prosti suntem . multi militieni din neamt bat campii prin harghita , din motive personale , alatuturi de trepadusi politruci , plini de bube-n cap , care s-au trezit patrioti .
    prostiile lor apar prin occident drept atacuri la identitatea maghiara . cand faceti circ , uitati-va la ce lasati in urma voastra !
    judetul este pe chituci , iar politrucii se bat pe declaratii . ei , care au furat si au infestat de coruptie tot judetul . tare mi-e teama ca arata mult mai rau si mai necivilizat judetul nostru decat harghita si covasna . sa nu uitam , patrihotilor , ca tot judetul neamt merge la spitalele din mures , caci spitalul nostru a fost facut praf si pulbere , nu de catre unguri , ci de catre golaniii care ne dau lectii de patriotism .

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.