*„Se pare că ar fi fost vorba despre jocuri cu tentă sexuală“, a afirmat reprezentantul Direcției pentru Protecția Copilului Neamț

Un copil în vârstă de 7 ani, din Soci-Borca a fost dus cu ambulanța la spital, fiind victimă a unor abuzuri sexuale, după cum a anunțat, inițial, echipajul de salvare. „În dimineața de 5 octombrie, un echipaj cu asistent medical a preluat, de la domiciliu, din localitatea Soci-Borca, un băiețel în vârstă de 7 ani, victimă a unui abuz sexual, care prezenta și o colică abdominală. Pacientul a fost transportat la Compartimentul de Primiri Urgențe a Spitalului Orășenesc „Sf. Ierarh Nicolae“ Bicaz, a declarat Mihaela Olaru, purtător de cuvânt la SJA Neamț.

Abominabila întâmplare pare să se fi consumat sub forma unor jocuri sexuale, inițiate de alți doi copii, în vârstă de 8 și 10 ani, după cum susțin reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului Neamț.

„Am fost sesizați de către conducerea Spitalului Bicaz despre faptul că un copil de 7 ani a acuzat luni, 5 octombrie, că ar fi fost agresat sexual de alți doi copii, unul de 8 ani și celălalt de 10 ani. Din primele cercetări și din cauza vârstei presupușilor agresori, se pare ca nu ar fi vorba despre un abuz sexual, ci despre  jocuri cu tentă sexuală, dar cazul este în acest moment în lucru. Astăzi s-a deplasat un specialist de la Serviciul Abuz din cadrul DGASPC Neamț la Bicaz, pentru a asista la audierea atât a victimei, cât și a agresorilor, dar și pentru a fi prezent la cercetările demarate de către poliție în acest caz“, ne-a declarat Magda Vasilache, purtător de cuvânt la DGASPC Neamț.

Subinspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț, a precizat că, în urma sesizării polițiștilor de la Secția Rurală Bicaz privind săvârșirea unei infracțiuni de agresiune sexuală față de un minor, s-au făcut cercetări și nu au fost constatate elemente constitutive. „A fost deschis un dosar penal de lovire sau alte violențe față de suspectul minor în vârstă de 10 ani, iar în cadrul anchetei urmează să se stabilească exact împrejurările în acest caz“, a conchis subinspector Elena Bulgărea.

Geanina NICORESCU

Cristina IORDACHE

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.