Radu Samson, presedintele USR Roman, fost presedinte USR Neamt, considera ca Dan Barna, seful lui de partid nu ar fi gresit cu nimic in povestea cu fondurile UE dezvaluita de Rise Project, pentru ca ”Așa suntem noi românii, descurcăreți”, spune USR-istul nemtean, care prin afirmatia de mai sus, lasa sa se inteleaga ca toti românii sunt hoți. Samson scrie pe contul lui de facebook ca la sfarsitul anilor`90 pleca acasa de la firma unde lucra, cu sacose întregi de legume luate mai pe șest, in schimbul unor ore lucrate in plus, pe care nu i le platea nimeni. El crede ca astfel de practici sun in natura romanilor (descurcareti), deci Dan Barna nu ar fi gresit cu nimic cand si-a avanatajat sora, desi a declarat pe propria raspundere (daca se confirma, e fals in declaratii, deci infractiune) ca nu are rude printre cei pe care-i ajuta sa implementeze proiectele cu bani europeni.

USR-istul Samson mai spune ca Dan Barna este in orice român (adica fiecare roman ar fi dispus la un moment dat sa bage mana in bani care nu i se cuvin) si crede ca daca Barna nu ar fi fost candidat la presedintie, nu ar mai fi facut nimeni nicio ancheta jurnalistica, deci nu s-ar mai fi stiut ca ar putea fi penal, asa cum le plăcea USR-istilor sa spuna despre adversarii lor politici inainte ca acestia sa fie dovediti de vreo instanta ca au comis infractiuni. Asadar, Samson se incadreaza in șablonistica USR-istilor: presa e de vina, ca e platita de cineva care vrea sa-l scoata pe Barna din cursa electorala. Prin urmare, nu e nicio problema daca se confirma ca a furat, mai rau e ca s-au stricat niste calcule electorale. Reamintim ca USR a avut ca slogan electoral la alegerile europarlamentare, ”Fara hotie ajungem departe”.

Iata ce spune presedintele USR Roman, in apararea lui Dan Barna: ”El (n.r. Dan Barna) doar a improvizat românește. Dacă tot oferea consultanță unor instituții și unor firme ale unor necunoscuți pentru ca aceștia să acceseze fonduri europene, s-o fi gândit într-o zi să facă și sora lui o astfel de firmă. Dosarele au fost făcute legal, altfel autoritatea de supraveghere nu rambursa fondurile. Dacă firma mergea și sora lui ajungea mare producător în industria textilă cu vreo 1000 de angajați acum ați fi zis că “măcar oferă locuri de muncă la 1000 de oameni, și ce dacă i-a făcut frate-su dosarul”, pentru că așa e românește. Așa suntem noi românii, “descurcăreți”. Dacă vă uitați cu atenție la fotografia atașată, la orice poză de-a voastră sau chiar în oglindă, o să vedeți că “Dan Barna” e fiecare dintre noi.

Singurul păcat al lui Dan e că acum candidează la președinția României. Și că asociația soră-sii a dat faliment. Cum ar spune un mare clasic în viață: “Ghinion!

Radu Samson mai uita ca in ancheta Rise Project se arata ca firma lui Dan Barna ar fi supraevaluat echipamente tehnice, diferentele intre preturile pietei si cele de achizitie (din fonduri UE) fiind chiar duble, ceea ce este frauda in toata regula. Sau inseamna ca e ”descurcaret”? Ghinion!

P.S. Nici in Neamt USR-istii nu stau prea bine la capitolul integritate. Alte detalii, in curand pe tvmneamt.ro

Ionut CORFU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.