Consilierii locali PSD Piatra Neamt au fost facuti knockout de primarul Chitic in sedinta de ieri de Consiliu Local, dupa ce liderul consilierilor social democrati, Victor Marghidan a incercat sa-l faca raspunzator pe primar pentru situatia de la Troleibuzul.

Este vorba despre scandalul generat de blocajul financiar apărut după ce Guvernul a interzis Consiliului Județean Neamt sa mai plateasca subvenția pentru transportul locuitorilor din Gârcina, Alexandru cel Bun, Dumbrava Roșie, Săvinești, Roznov și Piatra-Neamț. Astfel, vinerea trecuta nu a mai fost asigurat transportul calatorilor de către Troleibuzul, care a ramas fara bani de motorina.

Fara sa realizeze ca nu are deloc abilitati de combatant politic si ca este total descoperit pentru ca nu stapaneste deloc subiectul, la finalul sedintei, Victor Marghidan a anuntat ca are mai multe intrebari pentru Chitic cu privire la situatia Troleibuzul SA.

Mai întâi, primarului i s-a reprosat că nu mai plătește compensațiile către Troleibuzul, după care a fost întrebat ce măsuri a luat pentru a se reauduce situatia la normal.

Chitic a intors totul impotriva consilierilor locali PSD carora le-a adus aminte ca pana sa se ajunga la sistarea activitatii Troleibuzul, nu i-a auzit sa traga vreun semnal de alarma si sa vina cu propuneri privind rezolvarea problemei, desi ei fac parte din legislativul local. ”Decizia de a veni astăzi cu o interpelare ar fi de râs, dacă nu ar fi de plâns. Este o problemă extrem de gravă pe care a generat-o chiar partidul din care faceți parte. Nu primarul decide dacă acordă sau nu compensație, nu primarul a decis valoarea gratuităților. Nu v-am auzit să interveniți înainte de momentul de a sista transportul vineri, la 8 grade Celsius și ploaie afară. Troleibuzul a decis de unul singur, fără să ne consulte, să reducă numărul de călătorii gratuite într-o lună de la 30 la doar 10. Nu v-am auzit să spuneți nimic în sensul acesta. Nu v-a oprit nimeni să aveți o inițiativă locală prin care să reglementați aceste lucruri. Consiliul Local este cel care decide și nu primarul. Spuneați că CJ a rezolvat problema. Doamne, noroc de CJ, că altfel nu mai circula nimeni în Piatra-Neamț…. Dar de ce a dat banii după ce nu mai aveau cu ce să alimenteze autobuzele la pompă? Cine i-a oprit să vireze acești bani joi, să deblocheze situația, să aibă Troleibuzul bani și să nu mai oprească vineri transportul?”.

Marghidat a insistat si l-a întrebat pe primar ce a facut pentru a rezolva situația apărută, insa raspunsul primarului s-a intors tot impotriva lui si a PSD. ”Am făcut mult mai multe decât vreți să știți. Dacă vineri s-a circulat în Piatra-Neamț, și nu au rămas oamenii în stații pe ploaie și la 8 grade Celsius, mi se datorează în mare măsură. Cei 5 membri ai Consiliului de Administrație de la Troleibuzul, numiți de Consiliul Județean, au luat o măsură aberantă și nu au comunicat Primăriei Piatra-Neamț nimic. Doamna director mă sună pentru orice alte probleme dar pentru o problemă atât de importantă nu s-a sinchisit măcar să dea un telefon. Am aflat din presă că vineri nu vom avea transport public de călători în Piatra-Neamț. Am discutat și astăzi cu domnul Ion Rotaru care este colegul dumneavoastră de partid și este foarte nemulțumit. Nu mi-a reproșat mie nimic ci altora cu care nu eu sunt coleg de partid. Iar domnul Rotaru vrea să iasă din Urbtrans pentru că s-a săturat de această bătaie de joc privind transportul de persoane din Piatra-Neamț și comunele limitrofe”, a declarat Dragoș Chitic.

Bagat in corzi de primar si lipsit de orice sustinere din partea colegilor consilieri locali PSD care au asistat pasivi la intreaga scena, Marghidan a vrut sa iasa din inclestare, anuntand ca in sedinta urmatoare va propune alocarea lunara de bani din bugetul primariei catre Troleibuzul, insa si aici i-a ridicat mingea la fileu lui Chitic. ”Nu vă oprește nimeni să aveți o inițiativă legislativă, dați câți bani vreți la Troleibuzul. Dacă vreți să acoperim din banii pietrenilor, pe care și așa nu îi avem, 8 miliarde de lei în fiecare lună, o gaură neagră la o societate la care Consiliul Județean are 98% din acțiuni, nici o problemă…. Cele 8 miliarde pierdere pe lună de la Troleibuzul se datorează ineficienței, administrării necorespunzătoare și lipsei de intervenție a acționarului majoritar care este Consiliul Județean”, a spus primarul.

În finalul discutiei, Dragos Chitic i-a propus lui Victor Marghidan să fie el reprezentantul primarului în societatea ADI Urbtrans, moment în care consilierul PSD a bătut în retragere, spre amuzamentul intregii asistente. Chitic a mai precizat ca fiecare dintre cei 5 membri ai Consiliului de Administrație numiți de majoritatea PSD-ALDE din Consiliul Județean, încasează lunar peste 2.000 lei, adică peste 1,2 miliarde de lei vechi în fiecare an, reducandu-l complet la tacere pe Marghidan, care prin interventia sa absolut neinspirata, nu a facut decat sa-i dea ocazia primarului Chitic sa puncteze in meciul politic iscat pe acest subiect.

Declaratiile complete, in materialul video de mai jos (sursa: Turn TV)

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Oare ce cauta astfel de afoni, ca Marghidan in CL? Cine si de ce a plantat un astfel de habarnist acolo? Si inca si lider de grup.Fereasca Dumnezeu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.