O scapare de gaze la o magistrala din Roman a alarmat ieri pompierii, care au asigurat locul pana la sosirea echipajelor de interventie ale firmei de distributie a gazului metan, anunta ISU Neamt:

”Miercuri, 14.06.2017, la ora 13:17, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” că sunt posibile scăpări de gaze la o magistrală subterană în municipiul Roman, str. Ştefan cel Mare. La locul indicat de apelant s-au deplasat nouă pompieri militari cu o autospecială de stingere şi o ambulanţă SMURD(EPA) din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman. Echipajul a asigurat măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor la locul evenimentului până la sosirea echipajului companiei de distribuire a gazului metan.”

Tot o scapare de gaze a alertat din nou pompieri din Roman, de data aceasta la o scara de bloc din oras:

”Miercuri, 14.06.2017, la ora 17:50, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” că sunt posibile scăpări de gaze la un bloc de locuinţe în municipiul Roman, B-dul Roman Muşat. La locul indicat de apelant s-au deplasat nouă pompieri militari cu o autospecială de stingere şi o ambulanţă SMURD(EPA) din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman. Echipajul a asigurat măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor la locul evenimentului până la sosirea echipajelor companiei de distribuire a gazului metan.”

Pompierii nemteni au mai intervenit si la un incendiu, produs noaptea trecuta la o locuinta din comuna Ion Creanga:

”Joi, 15.06.2017, la ora 01:13, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui incendiu la o locuinţă în satul Stejaru, comuna Ion Creangă. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat doisprezece pompieri militari cu două autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD(EPA)din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman şi doi pompieri voluntari din cadrul SVSU al comunei Ion Creangă. În urma evenimentului au ars acoperişul casei pe o suprafaţă de cca. 90 mp, bunurile aflate în patru încăperi şi s-au deteriorat pereţii confecţionaţi din plăci OSB. Proprietara locuinţei a suferit un atac de panică, primind îngrijiri medicale de la echipajul SMURD prezent la locul evenimentului, nefiind transportată la spital.

Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost “coş de fum necurăţat”.”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.