Scenariul pe care tvmneamt.ro il anunta in luna august (Vezi AICI- PSD, PE CALE SĂ PIARDĂ MAJORITATEA ȘI LA CJ NEAMȚ- SURSE) pare sa prinda tot mai mult contur si sa devina realitate.

In noul context politic de la nivel national, desi a castigat la un scor zdrobitor alegerile, PSD Neamt ar putea sa ramana fara majoritate si la Consiliul Judetean Neamt, adica Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt, sa devina un fel de spectator la sedintele de CJ. Asta, dupa ce PSD a pierdut majoritatea si in CL Piatra- Neamt prin trecerea PMP in barca PNL.

In urma cu scurt timp, a aparut informatia potrivit careia ALDE ar putea iesi de la guvernare, dupa ce premierul PSD nu a cedat in fata presiunilor lui Tariceanu si va remania si doi ministri din tabara celui din urma. Presa nationala anunta ca premierul Tudose ar fi afirmat ca un Guvern poate trece si fara ALDE.

Daca ALDE iese de la guvernare, este clar ca si in teritoriu se va separa de PSD, ceea ce inseamna ca la CJ Neamt, PSD va ramane fara majoritate, pentru ca PMP deja a trecut de partea PNL in respectivul for. Daca si ALDE va face pasul, se va constitui o noua majoritate PNL-ALDE-PMP, cu 18 consilieri fata de 17 ai PSD.

Daca PSD ramane in opozitie la CJ, viitorul partidului la nivelul judetului Neamt se anunta foarte sumbru, pentru ca promisiunile electorale dar si cele de dupa alegeri, facute de Arsene nu vor putea fi duse la indeplinire.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.