Dupa demiterea primarului Lucian Micu prin ordin de prefect, un scenariu prinde tot mai mult contur in interiorul PNL Neamt. Candidatul liberalilor la primaria Roman ar putea fi desemnat actualul prefect George Lazar. Lazar este romascan, iar in sondajele comandate de PNL este cotat destul de bine ca notorietate si intentie de vot.

Varianta cu un alt candidat decat fostul primar Lucian Micu, este luata foarte în serios de liberali, pentru ca potrivit legii, Micu nu va mai putea candida la un nou mandat, intrucat timp de 3 ani de la momentul ramanerii definitive a sentintei Curtii de Casatie si Justitie (sentinta in urma careia si-a pierdut mandatul de primar), acesta nu va mai putea ocupa functii publice.

George Lazar a declarat pentru tvmneamt.ro ca pana la astazi, nu i s-a propus sa candideze la primaria Roman si ca nu au existat discutii in acest sens, insa daca Lucian Micu nu va mai putea candida, nimic nu este exclus. De partea cealalta, mesajul transmis seara trecuta de Lucian Micu dupa ce Lazar a semnat ordinul de demitere a sa din functie, este destul de țâfnos la adresa prefectului, ceea ce inseamna ca acesta ar fi ”mirosit” ceva. ”Am aflat din presă că romașcanul George Lazăr, în calitatea sa de prefect, a emis ordinul de încetare a mandatului meu de primar…”, spune Micu, pe un ton nu prea prietenos fata de prefectul liberal.

Conform scenariului pe care se discuta acum in PNL, daca George Lazar va fi candidatul PNL la Roman, in locul lui va fi numit prefect, Vasile Panaite. Panaite era favorit pentru lansarea in cursa pentru primaria Piatra Neamt sub sigla PNL, insa lucrurile au luat o turnura cu totul neasteptata, in locul lui fiind desemnat PDL-istul Andrei Carabelea, impus conform surselor noastre, de ”tabara Pinalti” din PNL. In urma unor negocieri intense care au avut loc inainte de validarea lui Carabelea la Bucuresti drept candidat PNL la primaria Piatra Neamt, se pare ca lui Panaite i s-a oferit la schimb functia de prefect, pentru ca acesta sa ramana in PNL si sa nu candideze independent sau din partea altui partid si sa fragmenteze astfel, votul de dreapta in Piatra Neamt sau sa tulbure si mai mult apele in PNL. Că lui Panaite i s-a promis ceva, s-a observat din mesajele lui publice, imediat dupa anuntarea candidaturii lui Carabelea, acesta declarand ca îl sustine neconditionat pe fostul lui coleg din PDL, desi in urma cu cateva luni afirma ca va fi candidat 100% la primaria Piatra Neamt, chiar daca nu din partea PNL, ci din partea altui partid sau chiar independent.

Contactat de tvmneamt.ro, Vasile Panaite nu a confirmat existenta unui astfel de scenariu (prefect in locul lui Lazar), dar nici nu a negat. Panaite ar putea ocupa functia de prefect oricand, pentru ca detine deja o diploma de înalt functionar public.

Daca lucrurile sunt sau nu asa, vom vedea in perioada urmatoare, cand se vor lamuri lucrurile si in privinta legalitatii unei eventuale noi candidaturi a lui Lucian Micu.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. Cum asa? Panaite care colcaie de dosare si a fost sluga lui Arsene exact cum a fost la Pinalty? Nici nu va indrazni sa intre pe usa principala. Halal PNL. Asa o sa capete voturi PMP si PRO, multumita combinatiilor lui Mugurel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.