Un inginer silvic si un padurar de la Ocolul Silvic al Manastirii Neamt, au fost implicati sambata (21 septembrie) intr-un incident cu focuri de arma. Lucratorii silvici au suprins doua persoane inarmate in padurea proprietate a manastirii. Dupa ce au fost somati sa stea pe loc si s-a tras un foc de avertisment, cei doi au ripostat cu doua focuri de arma si s-au facut nevazuti. Din fericire nimeni nu a fost ranit si se banuieste ca barbatii s-ar fi aflat in padure la braconaj. ”La data de 21 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție rurală Tîrgu-Neamț au fost sesizați de către un inginer silvic din cadrul Ocolului Silvic Bisericesc Vânători-Neamț, cu privire la faptul că în timp ce se afla pe fondul de vânătoare Secu împreună cu un pădurar, au surprins două persoane ce aveau asupra lor o armă de vânătoare.

În urma somării de a sta pe loc, pădurarul a executat un foc de armă de avertisment, în plan vertical. La scurt timp, una din cele două persoane a ripostat și a tras cu arma de vănătoare două focuri la intervale foarte scurte, probabil în plan vertical, fără a exista victime omenești sau distrugeri de bunuri după care s-au îndepărtat în desișul pădurii.

În alergare, persoanele în cauză au abandonat mai multe bunuri care au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii continuă cercetările în vederea identificării autorilor și tragerea la răspunderea penală sub aspectul comiterii infracțiunilor de braconaj cinegetic constând în tentativa de a practica vânătoarea fără a fi înscris în autorizație și uz de armă letală fără drept”, informeaza IPJ Neamt.

Ionut CORFU

1 COMENTARIU

  1. Dacă aceste lucruri vor fi luate în derizoriu si vom fi tratate,cu superficialitate,aceste atacuri se vor indesi,până la urmă,cu toată dibăcia noastră de a ne apăra și de a cunoaște terenul,vom fi uciși pe capete.
    Eu am scapat ca prin urechile acului,arma luată,pălăria furată,batut,tâlharit pe timp de noapte de un grup,însă infractorii sunt liberi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.