Schitul Bociulești din comuna Podoleni, a fost lovit de trăsnet la primele ore ale dimineții. A urmat un incendiu care a produs pagube însemnate. ”La ora 04:35, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la schitul Bociulești din comuna Podoleni

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Punctul de lucru Roznov (o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD), Detașamentul de pompieri Piatra Neamț (o autospecială de stingere), SVSU Podoleni (o autospecială de stingere) și SVSU Zănești.

La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat la acoperișul și în interiorul unei unei clădiri din lemn (placată cu polistiren) cu destinație Paraclis (ce aparține Mănăstirii Pângărați).

Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars: acoperișul (construit din lemn și acoperit cu tablă) pe o suprafață de aproximativ 200 mp, obiecte de cult, icoane și mobilier

Trăsnetul a fost cauza probabilă de producere a incendiului. Nu au fost victime”, a declarat cpt. Irina Popa- ISU Neamț.

I.C. (sursa foto- ISU)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.