La Hangu, echipa de fotbal in sala a scolii din comuna s-a clasat pe locul III in Moldova. Desi a fost infiintata nu cu mult timp in urma, in agust 2016, copiii au reusit sa obtina perfomante greu de egalat si la doar cateva luni dupa ce au inceput antrenamentele, au reusit sa urce pe podium la o competitie in care echipa de la Hangu a fost singura dn mediul rural.

Antrenamentele au început în luna august 2016. Cu sprijinul major al Primăriei Hangu, al părinților și din fonduri proprii am achiziționat echipament, mingi si jaloane. La Scoala Hangu avem o sală modernă cu 300 de locuri si un teren sintetic cu 150 de locuri.

În data   de 18.03.2017 am participat la Cupa Tymbark, faza județeană, desfășurată la Roman unde am ocupat locul I, la categoria 6-8 ani și astfel ne-am calificat la faza zonală Moldova, unde s-au întălnit cele 6  județe câștigătoare ale Moldovei, desfășurată la L.P.S.Roman, în data de 30-31.03.2017.

După o competiție foarte echilibrată, cu foarte mulți copii talentați, am ocupat locul III pe Moldova. Menționez că Scoala Hangu a fost singura școală, din cele 6 competitoare, care provine din mediul rural, toate celelalte fiind din mediul urban.”, a declarat directorul scolii, Samoila Silviu Florinel, profesor de educatie fizica.

Echipa de fotbal sală băieți clasele 0-2, grupa de vârstă 6-8 ani a Școlii Gimnaziale Hangu, este formată din 8 jucători.

 

O altă performanță este obținerea titlului de golgeter a competiției si al Moldovei a elevului Ignat Fanurie (8 ani), cu 7 goluri marcate.

Antrenamentele se desfășoară atât în sală cât și pe terenul sintetic, de două ori pe săptămână.Am desfășurat meciuri amicale cu echipa similară a clubului Ceahlăul, antrenată de dl. prof. Lidi Chertic, precum și cu școli din zonă. Este greu să antrenezi copii la această vârstă, dar atunci când apar rezultate, satisfacția este maximă. Echipa Scolii Hangu este formată din jucători ambițioși, talentați, cu rezultate deosebite la învățătură, disciplinați iar toate aceste calități au condus la această performanță  pe care dorim să o repetăm și la următorea ediție a Cupei Tymbark si nu numai.”, ne-a mai spus directorul Samoila, mandru de elevii sai.

Dupa cum aminteam intr-un articol de acum cateva zile, la Hangu s-a investit si se investeste inca serios in infrastructura, inclusiv in cea de sport si recreere si iata ca rezultatele nu intarzie sa apara.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.