Investitiile in drumurile comunale din Borca, jud. Neamt, depasesc 2 milioane de euro. Este vorba despre patru tronsoane de drum in lungime totala de peste 14 km, din care doua sunt deja finalizate (5km) la unul se lucreaza iar la un alt tronson de 7 km s-a finalizat proiectarea si urmeaza licitatia pentru executie. Toate proiectele sunt cu finantare europeana.

La atragerea fondurilor europene, Borca sta destul de bine. In faza de proiectare este si construirea unui nou corp (CORP B) de cladire la Liceul Mihail Sadoveanu cu tot cu dotari, in valoare de peste 500.000 de euro.

Tot din fonduri europene, 320.000 de euro au fost atrasi pentru dotarea a doua Camine Culturale (Borca si Sabasa). Din acesti bani, caminele vor avea sonorizare, istrumente, costume nationale, mobilier, etc.

Din fonduri proprii ale primariei a fost finalizat si un corp nou de cladire administrativa, in spatele actualei cladiri a primariei, cu birouri, bai, bucatarie si sala de sedinte de consiliu local foto). Surprinzator este faptul ca aceasta cladire (parter+etaj) a costat doar 520.000 de lei (cinci miliarde de lei vechi) in conditiile in care in alte comune, un WC in curtea scolii a costat 300.000 de lei.

In perioada imediat urmatoare va incepe procedura de achizitie pentru proiectare si executie pentru retea de canalizare si statie de epurare, investitie in valoare de 7.419.000 de lei din fonduri guvernamentale. O parte din retea este deja finalizata in proportie de 40% si se preconizeaza ca in 2018 va fi dus la bun sfarsit intregul proiect.

Pentru Borca a fost aprobata prin PNDL si construirea unei Scoli Profesionale. Aceasta functioneaza deja de trei ani intr-un spatiu al Liceului Mihail Sadoveanu, iar prin noul proiect, Scoala Profesionala va avea propria ei cladire cu sali de curs si ateliere, construite de la zero, care vor costa peste un milion de lei. Scoala Profesionala de la Borca are profiluri de mecanica si fabricare produse din lemn, fiind disponibile 28 de locuri pe an. Eelevii sunt din Ceahlau, Poiana Teiului, Brosteni, Farcasa si Borca.

Un proiect de suflet al primarului Ovidiu Nita este si construirea unui dispensar uman. Acesta va fi ridicat in fosta colonie, aproape de centrul comunei, va costa aproape 1,5 milioane de lei si va purta numele Dr. Radu Manea. Actualul dispensar functioneaza intr-o cladire de patrimoniu iar reabilitarea ei i-a adus numai probleme primarului.

Ionut CORFU

 

1 COMENTARIU

  1. Toate bune și frumoase pt voi toți locuitorii din Borca,dar poate autoritățile locale fac ceva pt acea bătrână cu ambele picioare amputate care nu primește niciun sprijin financiar!!!!?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.