Profesorii de istorie din Neamt, prin Asociatia Profesorilor de Istorie din Neamt, (APIN) iau atitudine impotriva propunerilor lansate in dezbatere publica de Ministerul Educatiei si considera ca niciuna din cele trei variante propuse, nu tine cont de locul si rolul disciplinei ISTORIA, ajungandu-se ca in gimnaziu, sa se faca doar o ora de istorie pe saptamana.

Redam mai jos, in integralitate, comunicatul APIN:

” ASOCIAŢIA PROFESORILOR DE ISTORIE DIN NEAMŢ, ia atitudine împotriva propunerilor lansate în dezbatere publică de către Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, deoarece niciuna dintre cele trei variante de propuneri de plan-cadru pentru învăţământul gimnazial nu ţine cont de rolul şi locul disciplinei ISTORIA în educaţia elevilor din România.

                Lasand deoparte orgoliile dintre disciplinele de studiu si falsele directii de formare croite pentru tinerii României, trebuie recunoscut public ca educatia identitară este dată de două discipline: ISTORIA si LIMBA SI LITERATURA ROMÂNĂ!
               Renunțăm atat de ușor la tot ce ne definește ca națiune, neluând in calcul consecințele postfactum! În toate țările Europei sunt sancționate cu severitate atingerile aduse identităților naționale. Însăși deviza UE ”Unitate în diversitate” susține această paradigmă!
                   România este singura țară din Europa care a ajuns la pragul de jos al demnității, educația istorică la elevii de gimnaziu, clasele V-VII, se realizează în doar o ora pe saptamana.
Va rugam sa ne sustineti!
Asociatia Profesorilor de Istorie din Neamt.
APIN VA UREAZA SARBATORI CU BINE!”
Ionut Corfu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.