Un incendiu violent a izbucnit noaptea trecuta la o gospodarie din comuna Pangarati, satul Preluca. Cauza a fost un scurtcircuit. Flacarile au lasat in urma pagube importante. ”Prin apel la 112, în jurul orei 03:53, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință din localitatea Preluca, comuna Pângărați.

La locul solicitării s-au deplasat pompierii cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra Neamț și voluntari din cadrul SVSU Pângărați.
Incendiul s-a manifestat generalizat la două anexe gospodărești (garaj și magazie) și la acoperișul casei, cu posibilitatea propagării la întreaga locuință și la o gospodărie învecinată.

Forțele  de intervenție au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite.

Au ars 9 mc lemne de foc, bunuri materiale din cele două anexe (cauciucuri, obiecte de mobilier, scule etc) și acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 100 mp (construit din astereală din lemn și acoperit cu tablă). Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a incendiului. Nu au fost victime”, a declarat lt. Irina Popa, purtator de cuvant ISU Neamt.

Alte doua incendii s-au produs noaptea trecuta, unul in comuna Raucesti si unul in comuna Sagna: ”Aseară, în jurul orei 21:15, prin apel la 112, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință din localitatea Oglinzi, comuna Răucești.
Pentru localizarea și lichidarea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Târgu Neamț cu două autospeciale de stingere și voluntari din cadrul SVSU Răucești.
La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la acoperiș cu posibilitatea propagării la întreaga locuință. Incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite. Au ars aproximativ 15 mp din acoperișul locuinței. Coșul de fum neprotejat termic față de materiale combustibile a fost cauza probabilă de producere a incendiului”, a transmis ISU Neamt.

În această dimineață, în jurul orei 03:45, prin apel la 112, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință din comuna Sagna.

Pentru localizarea și lichidarea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Roman cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. Incendiul s-a manifestat la tavan, în jurul unui burlan metalic, într-o cameră, cu posibilitatea propagării la întreaga locuință .

Pompierii au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite. Au ars aproximativ 8 mp din tavanul locuinței (construit din scânduri și grinzi de lemn). Burlanul de fum neprotejat termic față de materiale combustibile a fost cauza probabilă de producere a incendiului”, mai transmite ISU Neamt.

I.C. (sursa foto: ISU)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.