Pregatirile pentru alegerile prezidentiale din luna noiembrie intra in linie dreapta. La nivel central a fost constituit Biroul Electoral Central, urmand ca in cursul acestei saptamani sa se constituie si Birourile Electorale judetene. La nivelul judetului Neamt a fost emis, pe data de 5 septembrie ordinal privind constituirea Comisiei tehnice judetene si a Grupului tehnic de lucru al acesteia. Potrivit calendarului desfasurarii alegerilor prezidentiale, s-a solicitat Oficiului judetean de Telecomunicatii Speciale Neamt sa demareze operatiunile tehnice de instalare a echipamentelor de comunicatii – telefonie si date. Sediul Biroului Electoral judetean Neamt va fi, ca si la alegerile europarlamentare, la Administratia judeteana a Taberelor Scolare Piatra Neamt, pe strada Stefan cel Mare nr. 31. Totodata a fost transmisa o corespondenta catre autoritatile administratiei publice locale de la nivelul judetului Neamt prin care s-a cerut comunicarea necesarului de material pentru tiparirea listelor electorale permanente si a copiilor acestora. La sfarsitul acestei saptamani, pe 11 septembrie, la sediul tribunalului Neamt va avea loc tragerea la sorti, direct pe functii, a celor trei magistrati care vor face parte din Biroul Electoral Judetean.
In judetul Neamt, potrivit datelor inscrise pe situl oficial al Autoritatii Electorale Permanente, defalcat pe unitati teritorial administrative, sunt inscrisi 474.345 alegatori, iar la alegerile europarlamentare din mai 2014 au fost amenajate, pe tot teritoriul judetului, 480 de sectii de votare.
Scrutinul pentru alegerea presediuntelui Romaniei va avea loc pe data de 2 noiembrie. Sectiile de votare isi vor deschide portile la ora 7 dimineata, iar urnele se vor inchide la orele 21.00. Eventuala organizare a aunui al doilea tur de scrutin ar trebui sa aiba loc pe data de 16 noiembrie.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.