Actualizare- 14 iulie: 

Bubuie nervii în PSD Neamț. Val de mesaje de susținere pentru Oana Bulai și Florentina Moise

Știrea inițială: După ”seismul Arsene”, PSD Neamț pare să fi intrat pe un făgaș nu tocmai favorabil, atât ca imagine publică, dar și ca organizare (liniște) internă. Vineri, 7 iulie, a avut loc o ședință de Birou Județean, în urma căreia s-a confirmat că apele în organizația județeană devin tot mai tulburi. Potrivit unor participanți la ședință, președintele Daniel Harpa a cerut decapitarea celor mai mari organizații PSD din județ, organizațiile celor două municipii, Piatra Neamț și Roman. Harpa le-ar fi dat un termen de 10 zile Florentinei Luca Moise (șefa Inspectoratului Școlar) și deputatei Oana Bulai, să își dea fiecare demisia din funcția de președinte a organizației PSD Piatra Neamț, respectiv a organizației PSD Roman.

În opinia unei părți a participanților la ședință, măsura va adânci și mai mult ruptura deja creată în PSD după dispariția din peisaj a fugarului Arsene, dar ar fi și nejustificată, având în vedere că ambele organizații stau destul de bine organizatoric vorbind, fiind și foarte vizibile în spațiul public, prin diverse acțiuni, cum a fost și ultima de la Roman (”Cu mândrie poartă ie”) la care au participat mii de oameni.

Daniel Harpa a declarat inițial pentru tvmneamt.ro, că nu a cerut nimănui demisia, apoi a spus că le-a dat termen 10 zile celor două președinte, să-și de demisia. ”Nu ascund nimic. Nu am ce să ascund. Vreau să-mi fac echipă să câștig alegerile în 2024, și am spus, cine candidează la Roman și la Piatra Neamț, va fi președintele organizației. N-am cerut demisia nimănui. Dacă actualii președinți vor să candideze și își asumă, să rămână președinți. Dacă nu, să-i lase pe cei care stau mai bine în sondaje.

Potrivit președintelui PSD Neamț, pe Florentina Luca Moise și pe Oana Bulai, nu le mai pot salva nici măcar sondajele. Iar dacă nu-și vor da demisia, organizațiile vor fi dizolvate. ”Nu sunt (n.red. sondaje), dar vor fi terminate cel târziu la sfârșitul lunii august. Doamna deputat Bulai și doamna Moise nu vor fi candidați la Roman și la Piatra Neamț, pentru că nu-și doresc. Dacă vor sta bine în sondaje, cu siguranță vor fi președinte în continuare, dar eu nu cred chestia asta. Le-am dat termen, în 10 zile să-și dea demisia, să avem președinți interimari. Dacă nu-și dau demisia, voi dizolva organizațiile, bine-nțeles, cu ajutorul Biroului Județean și CEX-ului.” Ulterior, Daniel Harpa a revenit asupra declarației cu sondajele, precizând că a vrut de fapt să spună că vrea să reformeze cele două organizații înainte de sondaje.

Harpa amenintă că-și dă demisia din funcția de președinte PSD Neamț daca nu schimbă conducerile PSD Piatra Neamț și Roman, chiar cu riscul de a ieși din politică. ”Dacă nu sunt lăsat să-mi fac echipa câștigătoare, îmi dau demisia și-mi văd de Târgu Neamț. Nu există alternativă. Demisia, și să-și vadă de treaba lor: doamna Moise la ISJ și doamna Bulai să-și vadă de Parlament. Nu este loc de întors. Vreau demisiile lor. Dacă nu sunt ascultat și lăsat să-mi fac treaba, îmi văd de treaba mea la Târgu Neamț, chiar cu riscul să ies din politică. Eu nu pot să-mi permit să pierd alegerile la anul, pe niște chestii care nu sunt la locul lor.

Întrebat dacă cele două președinte rămân pe funcții în caz că își vor asuma să fie candidate la primăriile celor două municipii, Daniel Harpa a răspuns: ”Nu cred. Nu vor vrea să candideze niciodată. Dacă vor vrea să candideze, vedem sondajul. Eu spun, și repet, vreau președinți interimari la Roman și la Piatra Neamț. Ca să fiu și mai sincer, vreau oameni care să reorganizeze cele două organizații (…) Pentru cele două organizații vreau alți candidați, iar cei care vor candidați, să-și asume prin a prelua organizația. Pentru asta nu dau înapoi niciodată. Că va fi domnul Niță (n.red. actualul prefect), că va fi la Roman altcineva… exclus să mai avem președinte la Roman și la Piatra Neamț, pe cele două doamne. Fac parte din echipa noastră, vor fi în echipa noastră, dar fără a fi președinți. La Roman și la Piatra Neamț am pierdut alegerile (n.red. din 2020) pe mâna noastră. Cine va candida, va conduce organizația.

Florentina Luca Moise a refuzat să comenteze situația și declarațiile lui Daniel Harpa și a promis că va transmite un punct de vedere zilele următoare.

Deputata PSD Oana Bulai, nu a putut fi contactată telefonic în ultimele 24 de ore.

Surse din PSD spun că supărarea ar fi plecat pe fondul creării au două grupări în PSD (aici ar fi de amintit episodul de la alegerile din luna mai, când a fost creat un post de vicepreședinte, special pentru Adrian Niță, discipolul lui Arsene): una care ține legătura cu Italia și este acuzată de trădare, și cealaltă care nu mai ține legătura cu Italia, fiind acuzată de gruparea adversă tot de trădare. În orice caz, PSD-iștii sunt de părere că acest conflict dintre tabere pare să fi ajuns la o fază (război) din care poate lua direcții total neașteptate și complet neplăcute pentru social democrații nemțeni, cu inevitabile efecte negative asupra stabilității organizației, dar și în ce privește rezultatele alegerilor de anul viitor.

Printre numele vehiculate în partid pentru a prelua organizația PSD Piatra Neamț, sunt senatorul Răzvan Cuc, Adrian Păduraru (vicepreședinte CJ Neamț, un ilustru necunoscut, protejat al deputatului Șerban) sau Daniel Vasiliu, consilier județean, recent exclus din PNL.

Ionut CORFU

8 COMENTARII

 1. Ioi, Dragii moșului, cine nu stie a dansa pe versurile piesei “Ameneito” trebuie neaparat sa invete(ma refer strict la cei din PSD)
  Acum, sa vă vedem, dacă elevul(Ciprian Șerban) își depășește profesorul(Ionel Arsene), sau poate devin șogori(pentru cunoscatori…).
  Ionică nu o lăsa pe doamna O. singurică, pentru ca Cipri, “ete” golan și nu doar că vrea să o schimbe dar vrea și să ii “umble” la “crevete” (metoda șogor 🫶)
  Post Scriptum: Nea Dan, nu lăsa “atelierul” sa moară, chiar dacă maestrul este in “adormire” in exil!🤌
  Baila morena!

 2. Pilda talanţilor

  14 Căci va fi ca atunci când un om, urmând să plece într-o călătorie, şi-a chemat sclavii şi le-a încredinţat averile lui. 15 Unuia i-a dat cinci talanţi[a], altuia – doi, iar altuia – unul, fiecăruia după puterea lui; apoi a plecat. Imediat, 16 cel ce primise cinci talanţi s-a dus şi i-a investit şi a câştigat alţi cinci. 17 Tot aşa, cel ce primise doi a câştigat şi el alţi doi. 18 Dar cel ce primise unul s-a dus şi a săpat o groapă în pământ şi a ascuns acolo banii stăpânului său.

  19 După mult timp, stăpânul acelor sclavi a venit şi a început să-şi pună în ordine socotelile cu ei. 20 Cel ce primise cinci talanţi a venit şi a adus încă cinci talanţi, zicând:

  – Stăpâne, mi-ai încredinţat cinci talanţi; iată, am mai câştigat încă cinci!

  21 Stăpânul i-a zis:

  – Bine, sclav bun şi credincios! Pentru că ai fost credincios peste puţine lucruri, te voi pune responsabil peste multe! Intră în bucuria stăpânului tău!

  22 A venit apoi cel ce primise doi talanţi şi a zis:

  – Stăpâne, mi-ai încredinţat doi talanţi; iată, am mai câştigat doi!

  23 Stăpânul i-a zis:

  – Bine, sclav bun şi credincios! Pentru că ai fost credincios peste puţine lucruri, te voi pune responsabil peste multe! Intră în bucuria stăpânului tău!

  24 A venit şi cel ce primise un talant şi a zis:

  – Stăpâne, am ştiut că eşti un om aspru, care seceri de unde n-ai semănat şi aduni de unde n-ai împrăştiat, 25 aşa că mi-a fost teamă şi m-am dus şi ţi-am ascuns talantul în pământ. Iată aici talantul tău!

  26 Stăpânul i-a răspuns:

  – Sclav rău şi leneş! Ai ştiut că secer de unde n-am semănat şi că adun de unde n-am împrăştiat? 27 Atunci trebuia ca tu să-mi fi pus banii la zarafi, pentru ca, la întoarcere, să primesc cu dobândă ceea ce era al meu!

  28 Aşadar, luaţi-i talantul şi daţi-i-l celui ce are zece talanţi! 29 Căci oricui are, i se va da mai mult şi va avea din abundenţă, dar de la cel ce n-are se va lua chiar şi ce are! 30 Iar pe sclavul acela nefolositor aruncaţi-l în întunericul de afară! Acolo va fi plânsul şi scrâşnirea dinţilor!

 3. Este de neconceput, nedrept, domnule Harpa! Nu așa se câștigă alegerile! Abia acum vă asigurați că le pierdeți! Oameni care chiar au făcut ceva subt înlăturați pentru că și -au dovedit valoarea. Sunteți fie intrat în negocieri nepotrivite, fie inconștient!

 4. Domnule Harpa, ciudat mod de a “castiga” alegerile! Inlaturati oamenii de baza ai PSD pe promisiuni. Dati cioara din mana pe cea de pe par, cum se zice. Ori v-ati consultat cu cine nu trebuie ori ideea asta ati primit-o de la cine nu trebuie. Oricum, nu e de bine nici pentru PSD Piatra, nici pentru Roman.

 5. Ce-ai făcut Bobiță? Te-a plătit PNL-ul? Ia zi, cât te plătesc Lazăr, Țapu și Leoreanu să le faci campanie? În ritmul ăsta, cu tine la butoane, PSD-ul la Neamț devine praf și pulbere.

 6. Acest milițian fără minte proprie se crede mare șef de partid. Băi maimulțoiule, tu nu erai azi aici dacă nu pompa Arsene bani în curu tău. Ce ai făcut tu Harpa cu propriile tale puteri? Toți banii pentru proiectele cu care te lauzi au fost dați datorită lui Arsene. Tu ai fost un nimic!

 7. Când ești doar o păpușă în mâinile unui interlop și nu un lider adevărat, acționezi ca o mâță turbată. Harpa, ca să fii președinte trebuie să impui respect, nu să impui teamă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.