Terasa fostului club Tonique, de pe Bulevardul Republicii, una dintre cele mai cunoscute terase din Piatra Neamt, se demoleaza. Actiunea de demolare a inceput astazi si face parte dintr-un plan mai amplu al Primariei Piatra Neamt, de desfiintare a constructiilor ridicate ilegal, asa cum este si cazul terasei care se demoleaza astazi.

Primăria Piatra-Neamț a demarat în luna martie o amplă campanie de desființare a construcțiilor ilegale de pe domeniul public al municipiului.

În primă fază au fost propuse 15 construcții pentru demolare, care au fost ridicate fără autorizație în diferite zone ale orașului (terase, garduri, împrejmuiri, chioșcuri, garaje etc.) pentru desființarea cărora s-au trimis somații acolo unde s-a identificat proprietarul.

Menționăm că, până în prezent, 12 construcții au fost desființate de către cei responsabili, care au realizat lucrările în regie proprie, dar și prin societatea Publiserv SA. În aceste zile, Publiserv execută lucrări pentru demolarea construcției de pe str. 1 Decembrie 1918, în spatele blocului I5 (beci și magazie).

Apreciem faptul că această campanie a fost înțeleasă și acceptată de cea mai mare parte dintre cei vizați, care au realizat demolarea construcțiilor în regie proprie. În același regim se realizează și lucrările de desființare a imobilului de pe Str Republicii nr 13.

În cazul celorlalte două construcții, pentru că extinderile sunt dotate cu centrale termice de apartament montate pe pereții exteriori, care sunt alimentate cu energie electrică și cu gaze naturale, municipalitatea a solicitat Companiei Delgaz Grid SA debranșarea de la rețelele de utilități pentru a putea continua calendarul demolărilor.

Astfel de campanii vor continua și în următoarea perioadă pentru a descuraja acest fenomen și pentru a elibera domeniul public de clădiri construite ilegal”, se arata intr-un comunicat de presa transmis ieri de Primaria Piatra Neamt.

Lucrarile de demolare sunt executate de Publiserv SA, iar costurile vor fi suportate de poprietar.

Terasa Tonique a functionat ilegal aproximativ 10 ani de zile si a avut de-a lungul timpului mai multi proprietari. Constructia a fost obiectul mai multor procese in instanta pentru a fi pusa in legalitate, insa fără succes, fiind inchisa la un moment dat de autoritatile locale.

Clubul de care apartinea terasa, a fost si el inchis, dupa ce o actiune antidrog desfasurata de DIICOT in urma cu un an.

Toți cei 10 traficanți de droguri reținuți de DIICOT, arestați preventiv. Lista cu numele

Ionut CORFU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.