Se îngroașă gluma în ce privește protestele polițiștilor din Neamț. După ce ieri au blocat activitatea Secției de Poliție Ștefan cel Mare (6 comune cu 21 de sate), astăzi a venit rândul polițiștilor de la Transporturi să tragă un semnal de alarmă. Cel puțin  10 polițiști care erau astăzi de serviciu, au donat sânge dimineață (foto) și conform legii, astăzi sunt liberi, anunță Sindicatul Diamantul, reprezentat în Neamț de comisarul Vitalie Josanu. Polițiștii aflați în timpul liber nu răspund la telefon, prin urmare, activitatea Poliției Transporturi din Neamț, este la acest moment blocată.

Polițiștii din toată țara au ales să apeleze la această formă de protest, pentru că legea nu le permite să facă grevă. Astfel de acțiuni care deja dau frisoane șefilor Poliției Neamț, vor continua în perioada următoare, a declarat Vitalie Josanu pentru tvmneamt.ro. ”După ce ieri, colegii noștri de la SPR 6 Ștefan cel Mare au deschis seria donărilor de sânge, s-a pornit mare agitație prin inspectorat, deși încercau să minimalizeze impactul acțiunii noastre. Șefii de secții – buimăciți că nu știu care urmează – se roagă de lucrători să-i anunțe în prealabil, măcar să nu pice prost în fața împuternicitului la comandă. Împuternicitul se agită și el, amenință, face pe supăratul, că doar speră să-l pună degrabă mare șăf, înapoi la Iași, de unde a venit.

În ce ne privește, acțiunea polițiștilor NU este îndreptată contra managerilor, ci reprezintă un semnal de alarmă față de importanța muncii de poliție și rolul poliției în societate. Pentru că suntem ”speciali” în obligații, cu restrângere de drepturi și libertăți, nu acceptăm anularea compensației corespunzătoare care se referă tocmai la vârsta de pensionare de 60 de ani. Managerii sunt invitați să aibă inteligența de a fi alături de oameni și cu oamenii.

Astăzi, au dat dovadă de mobilizare exemplară polițiștii din cadrul Biroului Poliție Transporturi Piatra Neamț, inclusiv posturile din Piatra Neamț și Bicaz. Trebuie să apreciem gestul șefului structurii de a fi alături de colegii săi, având în vedere interesul comun. Ceilalți polițiști, aflați azi în liber, nu pot răspunde la telefon”, se arată pe site-ul Sindicatului Diamantul.

Până la ora transmiterii știrii, Secția Regională de Poliție Transporturi Iași, în subordinea căreia sunt polițiștii de la Transporturi Neamț, nu a transmis niciun punct de vedere legat de situația dată.

Conducerea IPJ Neamț a încercat să minimizeze ieri efectele blocării activității la Secția de Poliție Ștefan cel Mare. Detalii în articolul de mai jos:

Protest fără precedent în Neamț. Sindicaliștii anunță că o întreagă Secție de poliție (6 comune) a rămas fără polițiști

Ionut CORFU (sursa foto- Sindicatul Diamantul)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.