Momente cel puțin jenante (ca să evităm expresii ce ar putea deranja gusturile lingvistice ceva mai fine) astăzi, în fața clădirii care găzduiește Prefectura Neamț și Consiliul Județean Neamț.

Mai marii celor două instituții au considerat că merită să facă o ședință foto cu singurul autobuz electric sosit în județ, din cele câteva zeci de autobuze cumpărate de Troleibuzul SA cu fonduri UE. Și cum nu-și puteau deplasa prețioasele trupuri 5 km până în curtea firmei de transport, au ales să vină autobuzul la ei, în buricul târgului. Așa că l-au parcat frumos în fața prefecturii, chiar la intrarea în instituție, cu ușile larg deschise, fix în fața treptelor de acces în clădire.

Momentul a fost surprins în niște poze de toată frumusețea, care au ajuns apoi pe pagina oficială de facebook a CJ Neamț, însoțite de un text și declarații în limbaj de congres al Partidului Comunist Român. Și dacă tot am făcut comparația asta, ar mai fi de menționat că dictatorul Ceaușescu bifa ”mărețele realizări” la fața locului, în fabrici și uzine, nu cerea să i se aducă în fața biroului utilaje, camioane, autobuze sau autoturisme.

La CJ Neamț și la Prefectura Neamț însă, dacă tot sunt ambele instituții în clădirea fostului Comitet Central, uite că se poate. Printre cei care au zâmbit ”mumos” la aparatul foto, sunt prefectul PSD Adrian Niță, care nu are și nu a avut niciodată vreun merit și nici vreo legătură cu achiziția autobuzelor, și președintele interimar de la CJ Neamț, Ion Asaftei.

Momentul demn de filmele de comedie cu dictatori ratați, este comparabil cu tăierea panglicii la WC-ul de la o școală din Piatra Neamț. Nu știm dacă s-a tăiat și la acest autobuz vreo panglică, dar timpul nu este pierdut, urmează să mai vină vreo 30 de bucăți. De asemenea, mergând pe aceeși strategie infantilă de marketing electoral, cei care au pus la cale hidoșenia de astăzi, ar trebui să treacă pe lista următoarelor astfel de evenimente din fața Prefecturii, și porțile de intrare în județ sau podul de la Luțca ori noul spital județean.

Ionut CORFU (surs foto: facebook- CJ Neamț)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.