Actualizare stire: Se clarifica lucrurile in privinta audierii omului de afaceri care o donat un aparat PCR pentru spitalul din Roman. Anchetatorii vizau de fapt achizitia PCR-ului de la Spitalul Judetean Neamt, cumparat la pret de doua ori mai mare de CJ Neamt, la initiativa baronului Arsene. Afacerea PCR-ul lui Arsene, face obiectul unui dosar penal deschis de DNA. Vezi stirea AICI- Dosar penal la DNA, pentru PCR-ul cumpărat de Arsene la Spitalul Județean Neamț
Stirea initiala: Un om de afaceri din judetul Neamt a fost chemat la Politie sa explice de unde a avut bani sa doneze un aparat PCR pentru spitalul Roman, la inceputul pandemiei de Sars Cov 2, dezvaluie jurnalistul Cezar Filip, de la Monitorul de Neamt.
In timp ce la Spitalul Judetean Neamt au murit oameni pentru ca se fură ca in codru fara sa faca cineva vreodata vreo ancheta, Politia ancheteaza o persoana pentru ca a facut o donatie din bani personali ”Chiar nu mai este ruşine? Faci o donaţie unui spital, eşti chemat la poliţie! Situaţie halucinantă dezvăluită de prefectul de Neamţ, George Lazăr: un om de afaceri care a făcut o donaţie, un aparat de testare pentru Covid-19, pentru Spitalul Roman s-a trezit cu o plângere penală pe numele său şi a fost chemat la poliţie să dea declaraţii şi să spună de unde, de ce a cumpărat aparatul şi de unde a avut banii. Bani privaţi”, scrie Cezar Filip pe contul lui de facebook, dupa o emisiune la un post de radio local, in care l-a avut ca invitat pe prefectul George Lazar, acesta fiind cel care a relatat intreaga poveste de o ticăloșie fără margini, care a avut loc in urma cu aproximativ 2-3 luni, desigur, fara vreo legatura politica.
Omul de afaceri anchetat pentru ca a vrut sa faca un bine, este unul dintre fiii regretatului Culiță Tărâță. Anchetarea lui este cu atat mai dubioasa, cu cate stim bine ca aparatul PCR donat de el, este doua ori mai eficient decat PCR-ul cumparat de CJ Neamt pentru spitalul judetean, insa atentie, PCR-ul donat la Roman din bani privati, este de doua ori mai ieftin decat cel cumparat din bani publici pentru spitalul controlat de Arsene. Deci nu s-a gandit nimeni sa faca o ancheta la spitalul judetean pentru a vedea de ce pretul PCR-ului a fost umflat de vreo doua ori, insa cineva si-a propus sa deschida o ancheta pentru a descoperi de unde a avut bani omul de afaceri, de si-a permis sa contribuie gratis la protejarea sanatatii pacientilor din Neamt.
Acest aspect este punctat si de Cezar Filip: ”În aceeaşi perioadă de timp, din banii publici era cumpărat un aparat tot de testare, pentru Spitalul Judeţean Piatra-Neamţ, dar la preţ dublu. Mai mult, s-a constatat că aparatul cumpărat la jumătate de preţ era dublu de performant, iar cel cumpărat la preţ dublu avea performanţele la jumătate. Iar pe cei care au cheltuit banii publici nu i-a luat nimeni vreodată la întrebări, însă omul de afaceri care a donat din banii lui aparatul mai ieftin, dar mai performant a fost luat la întrebări de poliţişti.
E normală ţara aceasta? Ne mai vindecăm vreodată? Unor poliţişti chiar nu le e ruşine să fie slugoii unor politruci cărora le protejează afacerile oneroase în timp ce îi prigonesc pe oamenii de bine care fac ceea ce nu sunt în stare politrucii?
Dacă s-a uitat cum a fost cu aparatele de testare, reamintim că aparatul de la Roman, donat, din bani privaţi, a costat 224.843 lei şi poate face aproximativ 32 de teste în aproximativ şase ore, iar cel de la Piatra Neamţ, cumpărat din bani publici, a costat 556.558 lei şi poate face doar 16 teste în acelaşi interval de timp. Aparatul mai scump şi mai neperformant e cel din fotografie, cărat pe scări de un ilustru personaj politic”, completeaza jurnalistul, adaugand si celebra poza in care apare baronul Arsene, in timp ce se face ca transporta PCR-ul cumparat la pret supraevaluat.
Asadar, cu asta se ocupa niste anchetatori din judetul Neamt, in timp ce la Spitalul Judetean mor oameni cu zile pentru ca este sufocat de coruptie, fara sa deranjeze cineva MAFIA ucigașilor de pacienti.
Ionut CORFU
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.