Actualizare- 24 august: Drept la replică- Alexandra Raclariu, primărița comunei Crăcăoani

Știrea inițială: Este revoltă printre localnicii din Magazia, comuna Crăcăoani, județul Neamț. Primărița Alexandra Raclariu (Pro România) le interzice copiilor să intre pe un teren de sport abia inaugurat cu surle și tobe, în urmă cu doar 5 zile. Ba mai mult, cei mici sunt de amenințați cu poliția chiar de primăriță, după cum susțin la unison, atât părinții cât și copiii.

Pe 18 august, primărița Sanda Raclariu a inaugurat terenul de sport cu mare fast. Măreața inaugurare a fost anunțată bine-nțeles și pe facebook, unde aleasa din Crăcăoani a pus și poze, ca să nu creadă cumva electoratul că sunt doar vorbe. ”În data de 18 august 2023, în prezența autorităților, cadrelor didactice, preotului paroh din satul Magazia și a elevilor, a avut loc inaugurarea terenului de sport multifuncțional din satul Magazia,comuna Crăcăoani”, scrie primărița pe facebook.

Și ca să înlăture orice dubiu, precizează negru pe alb, și pentru cine s-a construit terenul de sport. ”Proiectul face parte din strategia de dezvoltare a comunei și are drept scop practicarea sportului în condiții optime atât de elevi cât și de locuitorii comunei de toate vârstele, menținerea în formă a stării de sănătate a fiecăruia, fiind o oportunitate de relaxare și petrecere a timpului liber pentru doritori”, mai anunță Alexandra Raclariu.

Numai că micuții din Magazia, aveau să descopere că terenul care a costat cam 100.000 de euro, nu e chiar așa de disponibil ”pentru doritori”, iar ”menținerea în formă a stării de sănătate” este doar un clișeu propagandistic numai bun de aruncat pe facebook întru veșnica goană după câteva like-uri electorale.

Părinții s-au trezit că le vin copiii plângând acasă, după ce în repetate rânduri, primărița i-a alungat de pe terenul de sport și chiar i-a amenințat cu poliția, considerând probabil că nu merită niște mucoși din fundul comunei, să calce pe gazonul măreței ctitorii. Motivul invocat de primăriță într-o discuție cu unul dintre părinții care i-a reproșat atitudinea despotică, de moșier al comunei, este că cineva ar fi făcut mizerie pe terenul de sport (foto jos). Nu se știe cine, sau chiar dacă se știe, nu contează, trebuie pedepsiți exemplar toți. Mai mult, primărița pretinde că trebuie să fie anunțată personal când merg copiii să facă sport pe teren. Mai jos, capturi de ecran cu replicile primăriței:

Sanda Raclariu nu a vrut să răspundă la telefon pentru a-și susține un punct de vedere, însă beneficiază de drept la replică, pe care îl poate trimite pe adresa redacției tvmneamt.ro.

Alexandra Raclariu este la primul mandat și a fost găsită în conflict de interese de către Agenția Națională de Integritate, la scurt timp de la preluarea funcției de primar, după ce și-a angajat fiul pe funcția de administrator public al comunei.

Ionut CORFU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.