O noua aberatie marca IPJ Neamt este in plina desfasurare in aceste zile. Un politist din Roman care a salvat o batrana din casa care ardea in puterea noptii, este anchetat de ofiterii de la Control Intern. Motivul? Imagini video din timpul misiunii au fost facute publice de Sindicatul Europol, iar șefii Politiei Neamt vor sa afle cum de a fost posibila o asa ”grava abatere” si eventual sa-l sanctioneze disciplinar pe politistul care a dat dovada de maxima responsabilitate si si-a facut meseria exemplar. ”Ce face IPJ Neamț, în cazul patrulei formată dintr-un polițist și un jandarm care au salvat viața unei femei căreia îi luase casa foc? Ce știe mai bine! Asmute câinele de pază al corectitudinii, Controlul Intern, împotriva salvatorului!

Colegul nostru a primit o invitație la sediul inspectoratului, Biroul Control Intern, nu pentru a-și ridica premiul meritat ori medalia onorifică, ci pentru a-i lămuri cine a filmat!

Acolo, la controlul intern, un ofițer a primit salariu de excelență! Habar n-avem pentru ce merite! Nu sună frumos? Un polițist salvează o viață, salariul de excelență îl primește un lucrător de la Biroul Control Intern, birou care hărțuiește eroul polițist! Salvatorul?

Salvatorul trebuie sancționat pentru că au ajuns imaginile la sindicat și mai apoi în spațiul public! Silă pentru reprezentanții inspectoratului, stimă și plecăciuni pentru eroi!”, transmite Sindicatul Europol prin vicepresedintele Ioan Cănărău.

Dacă politistul erou a fost chemat instant la audieri pentru ca a aratat nemtenilor ca viata de politist nu este una usoara si ca politistii mai salveaza si vieti, nu la fel de zeloși au fost ofiterii de la Control Intern in cazul politistilor de la Roznov care au incercat sa musamalizeze un caz de violenta extrema asupra unui minor, care a fost supus si la perversiuni sexuale. Ancheta a durat aproape un an, iar politistii au fost scosi basma curata.

Si un politist din Targu Neamt a fost supus aceluiasi tratament ca politistul din Roman, dupa ce a intervenit singur intre sute de tigani care se bateau in strada, insa pana la urma a scapat nesanctionat. Cei de la Control Intern din IPJ Neamt au la activ zeci, poate sute de astfel de anchete prin care își justifica salariile. Un alt exemplu ar fi cel al anchetarii unor politisti care si-au exprimat opinii pe retelele de socializare, acestia fiind anchetati si sanctionati, de obicei cu avertismente.

Imaginile pentru care politistul din Roman este chemat la audieri, in articolul de mai jos:

Video- Cum au salvat un polițist și un jandarm, o bătrână din casa în flăcări

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.