informativ de orientare zonele de vanzare

 

Nemţeni, nu aţi vrea să cumpăraţi terenuri ieftine şi bune? Vă oferim un prost exemplu nedemn de urmat al afaceriştilor cu legături în adminstraţia locală care, în urma concesionării unor terenuri, urmează să le cumpere la preţuri de nimic!

Acest prost exemplu, nu doar din perspectiva mediului de afaceri ci şi a administraţiei locale vine din partea consilierilor Primăriei Piatra Neamţ. Aceştia plănuiesc să vândă oraşul pe bucăţi, împărţind terenurile municipiului între ei, în funcţie de interese şi relaţii.

Totul începe cu o hotărâre a Consiliului Local Piatra Neamţ, pusă în dezbatere în şedinţa ordinară a Consiliului din data de 23 iunie. Mai precis, municipalitatea scoate la vânzare bucăţi de teren, anterior date in concesiune, la preturi de nimic. Un exemplu concludent este terenul din fata fostului cinematograf Pietricica, scos la vanzare la suma de 116.802, teren in suprafata de 220 de metri patrati. Locaţia, Piaţa Mihail Kogălniceanu. Cumpărător, SC Cris Expres SLR.

Cum se poate ca acest teren EVIDENT valoros al municipiului să fie vândut pe doar 100 euro pe metru pătrat? Conform unui agent imobiliar expert în domeniu, estimările relevă că preţul ar trebui să fie MINIM 300-400 de euro pe metru pătrat. În comparaţie, un teren de 200 metri din faţa Palatului Telefoanelor a fost vândut cu 90.000 de euro, adică, 450 de euro pe metru patrat. Este clar, pietreni, escrocheria este pe faţă! Nu trebuie să fii mare agent imobiliar pentru a-ţi da seama că terenul din Piaţa Mihail Kogălniceanu este NET SUPERIOR celui din faţa Palatului Telefoanelor. Cum se face că acest teren va fi vândut cu 22.000 de euro, echivalentul unei garsoniere? Această mutare a fost pregătită din timp, prin concesionarea terenului şi mutarea trecerii pietonale în actuala locaţie.

În noiembrie 2013, ziarul Mesagerul nota “Câți cetățeni din Piatra Neamț, lipsiți de avantajele de a fi Viorel Strungariu, dar cu alte certe calități, ar fi reușit să facă asta?”, referindu-se la mutarea trecerii de pietoni, dispariţia trotuarului şi spaţiului verde şi obturarea căii de acces pietonal de la Pietricica. Plus, toată mârşăvia se petrece chiar vizavi de Muzreul de Istorie şi Arheologie!

Conform Newsallert.ro, probabil că cel puțin unul dintre consilierii locali (Viorel Strungariu) se va abține de la vot dat fiind faptul că este beneficiarul direct al acestei suprafeţe de 220 metri pătrați, situați fix sub terasa pizzeriei pe care o deține în buricul orașului, în Piața Mihail Kogălniceanu.

Unde se va ajunge cu hoţia aceasta? Vom ajunge ca Perla Moldovei să fie vândută în întregime până la urmă, bucată cu bucată. Parcurile dintre blocuri? De ce nu?! Până la urmă, nu este exclus ca interesul unor oameni de afaceri dubioşi să primeze în faţa unui spaţiu verde destinat copiilor. Ba mai mult, avem chiar informaţii care spun că se pregăteşte trecerea acestor parcuri dintre blocuri în domeniul privat.

Aceşti bandiţi ar fi în stare să vândă şi cumpere între ei orice locaţie care poate fi exploatată pentru bani, mulţi bani. Nu ar fi greu pentru astfel de afacerişti fără scrupule să vizioneze în Curtea Domnească un parc de distracţii… clădirile de patrimoniu, dealurile, vindem tot!

Şedinţa de Consiliu Local în care se vor lua deciziile vânzării acestor terenuri* are loc astăzi, 23 iunie, la ora 15:00. Şedinţa este publică, astfel că orice cetăţean care doreşte să asiste la jefuirea oraşului poate participă fără probleme.

Vom reveni cu lista consilierilor locali şi poziţia pe care au luat-o aceştia prin vot în Consilul Local.

*Terenurile puse spre vânzare:

300 mp pe strada Gheorghe Asachi, lui Frunză Vasile, la prețul de 16.582 lei

192 mp pe strada Soarelui, lui Bordea Grigore, la prețul 21.000 lei

267 mp pe Alexandru Lăpușneanu, lui Radu Bălănescu, la prețul de 69.000 lei

338 mp și 403 mp pe strada Petru Rareș nr 17, lui Florin Filimon, la prețul de 98.000 lei respectiv si 117.000 lei

2.332 mp pe strada G-ral Dăscălescu către SC Grup 4 Instalații S.A., la prețul de 480.000 lei

220 mp în P-ța Mihail Kogălniceanu, către SC Cris Expres SLR, la prețul de 116.802 lei

125 mp pe Aleea Baladei, lui Florian Bararu, la prețul de 18.600 lei

300 mp strada Dimitrie Leoninda nr 90, lui Claudiu Constantin Fătu, la prețul de 57.000 lei

 

 

 

 

 

DISTRIBUIȚI

4 COMENTARII

  1. PNL, PSD, PRM etc…. PLM tot aia e :)) DA’, cum facem si noi sa punem mana pe o felie? Renuntam la tot ce stim ca este o virtute(noi astia, prostimea cinstita, ca sa nu zic mai urat), in virtutea minciunii si hotiei(duse la rang de arta)? Aparent e singurul mod REAL prin care se poate trai in aceasta tara(sunt sigur ca e la fel peste tot in RO, nu doar in Neamt). Altfel, comunistii de ieri, politicienii de azi, fiii lor de maine… PCR… PCR n-a murit si-a preschimbat doar cuvintele de sub initiale Pile-Cunostinte-si-Relatii. N-au facut decat sa abrambureasca opinia unor tampiti, ca sa ii aleaga tot pe ei, dupa niste doctrine pe care teoretic, dar nu si practic, le respecta. De altfel, vorba intre politicieni este: “daca nu ne ajutam, macar sa nu ne dam la picioare” QED(sursa 100% sigura). D-aia nu ma uit la stiri, d-aia nu votez, d-aia nu ma mai intereseaza decat patratica mea. Si nici nu stiu de ce am citit articolul asta pana la urma, probabil ca nu mi-a ajuns cafeaua si vroiam sa-mi mai creasca inca putin tensiunea inutil.

    Sanatate dragi comunisti, e mai buna decat toate(cica)
    Cu drag(ca sarea-n ochi),
    Terenel Vanzarescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.