De cand in fruntea Primariei Piatra Neamt a ajuns ”solutia liberala”, in oras par sa infloreasca afacerile baietilor destepti, facute mai pe sub masa.

Dupa afacerea parcarilor de resedinta si afacerea cu cosirea ierbii in Darmanesti, afaceristii cu sageata galbena, par sa fi pus ochii si pe scoli. Mai exact, pe spatiile comerciale din unitatile de invatamant si pe banii elevilor.

In sedinta de CL de astazi, 29 iunie, pe masa consilierilor locali sunt puse 3 proiecte de hotarare care miros de la o posta a afacere cu dedicatie. Toate sunt initiate, evident, de primarul Andrei Carabelea, cel care anul trecut promitea pietrenilor bunastare si respect. Cele 3 proiecte de hotarare prevad punerea la dispozitie in 3 licee din Piatra Neamt, a cate 10 metri patrati pentru cate un chiosc alimentar si a cate doi metri patrati, pentru cate doua automate de bauturi nealcoolice sau automate de distribuire de produse alimentare (dulciuri sau fast food- snacks). Spatiile respective urmeaza a fi amenajate la Colegiul Tehnologic Spiru Haret, la Liceul Forestier si la Liceul de Arte.

Toata treaba sta cam asa: prin luna aprilie, directorii celor 3 scoli s-au trezit deodata, ca ar fi bine sa aiba in unitatile de invatamant pe care le pastoresc, automate de bauturi si chioscuri alimentare. Asa ca trimit catre primarie cereri prin care solicita sa li se aprobe punerea la dispozitie de spatii. Sunt trimise cereri pentru avize si la Inspectoratul Scolar. Cum era de asteptat, Inspectoratul dă avizele fără prea multe discutii, iar primarul Carabelea raspunde si el foarte prompt, asa ca initiaza proiectele de hotarare care vor fi dezbatute in sedinta de astazi de CL.

Dupa ce proiectele vor fi aprobate (si sunt sanse mari sa se intample asta cu votul consilierilor PNL-USR), spatiile vor fi inchiriate catre o firma privata care va infiinta chioscuri si va amplasa automatele in discutie. Procedura de inchiriere poate fi si prin incredintare directa, deci, se poate deduce ca afacerea este una cu dedicatie, intrucât toate formalitatile s-au rezolvat extrem de repede.

Ramane de vazut care va fi firma prietena care va pune mana pe spatii, si ce parere vor avea parintii elevilor din scolile respective, pentru ca acestia vor avea la discretie la usa claselor bauturi carbogazoase si alimente de tip fast food, complet nesanatoase.

Sedinta de CL incepe la ora 14, se desfasoara online si poate fi urmarita pe pagina de facebook a primariei.

Ionut CORFU

2 COMENTARII

  1. Copilul meu învață la una din școlile “beneficiare”.
    Abia aștept sa înceapă anul școlar!
    Pe lângă legea menționată, mai sunt și altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.