In Romania este un adevarat scandal pe tema prelungirii starii de alerta. Guvernul spune ca vrea stare de alerta inca 30 de zile, opozitia spune ca nu este decat un pretext scornit de liberali, pentru a-si duce mai departe afacerile oneroase si angajarile in sistemul public, pe baza de nepotisme si recomandari de la partid.

PSD a anuntat ca nu va vota in Parlament prelungirea starii de urgenta, decat in anumite conditii, care nu vor mai frana relansarea economiei.

Pe 18 iunie expira starea de alerta in Romania. Guvernul va trebui sa adopte o Hotarare ca nu va intra insa in vigoare fara aprobarea Parlamentului.

In timp ce in Romania apar tot mai multe voci care contesta necesitatea ramanerii in stare de alerta cu tot cu consecintele nefaste pe care le presupune o astfel de masura, in Germania, un raport din Ministerul de Interne rastoarna complet tot ce se stia pana acum despre pandemie si da apa la moara celor care cred ca aceasta criza nu este decat o manipulare.

Coronavirusul a fost o alarmă falsă globală, spune un raport al ministerului de interne german, titreaza Mediafax

Documentul întocmit de mai mulți experți medicali externi, la comanda Ministerului de Interne de la Berlin, atrage atenția asupra „consecințelor multiple și grele ale măsurilor Corona” și avertizează că acestea sunt „grave”, scrie GlobalResearch.ca

Guvernul federal german și trusturile de media din Berlin încearcă să gestioneze acest urias scandal, declanșat după publicarea pe căi neoficiale a raportului întocmit la comanda Ministerului de Interne german, de către mai mulți experți externi din cadrul unor universități germane, în care se contestă retorica adoptată de autorități cu privire la epidemia de coronavirus.

Cele mai controversate pasaje ale documentului vorbesc despre faptul că pericolul reprezentat de COVID-19 a fost supra-estimat, iar noul coronavirus nu depășește nivelul considerat normal în ceea ce privește amenințarea sănătății publice.

Conform raportului, mai multe persoane mor din cauza măsurilor impuse de stat împotriva răspândirii noului coronavirus decât au fost ucise de virus.

In ultimele zile, si in Romania au aparut mai multe voci din lumea politica si medicala, care contesta faptul ca virusul ar avea efecte devastatoare, asa cum sustin autoritatile. Chiar si cresterea numarului de cazuri confirmate din ultimele zile (dupa ce a aparut disputa pe tema prelungirii starii de alerta), este pusa pe seama unei manipulari in scopul mentinerii cu orice pret a starii de alerta.

De exemplu, medicul gastroenterolog Răzvan Constantinescu de la Institutul de Gastroenterologie și Hepatologie Iași (este medicul care a vrut sa se infecteze voluntar cu Covid 19 pentru a demonstra ca virusul nu este ucigas), îi transmite lui Raed Arafat intr-un schimb de replici avut ieri cu acesta, ca ”Numărul de teste pozitive crește extrem de lent comparativ cu numărul total zilnic de testări. Eu am văzut doar că a crescut numărul de cazuri de infectați, nimic despre ATI. Ați uitat, sau ce? Exact acel parametru ne interesa. Sau iarăși mințiți?

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.