Se reiau cursurile în 18 dintre cele 20 de școli închise în Neamț, anunță Inspectoratul Școlar Județean Neamț

Vă informăm că, în județul Neamț, dintre cele 20 de unități de învățământ care, în data de 09.01.2024, au fost nevoite să suspende cursurile din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, 18 unități de învățământ pot relua, începând cu data de 10.01.2024, cursurile în condiții favorabile, autoritățile locale implicându-se în accesibilizarea drumurilor.

În cazul a două unități de învățământ se mai semnalează situații speciale:
• ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1, COMUNA FĂUREI are condiții de reluare a cursurilor, cu rezerva Structurii Climești, pentru care autoritățile locale încă fac eforturi ca drumurile să devină accesibile; vom monitoriza situația acestei structuri, la intervale de timp regulate;
• pentru ȘCOALA GIMNAZIALĂ COMUNA BÂRGĂOANI se fac încă eforturi de accesibilizare a căilor de acces spre unitatea de învățământ, aceasta menținând deocamdată cursurile suspendate.

M-am asigurat că toate microbuzele școlare au ITP valabil, obținut la timp, și că toate unitățile de învățământ sunt pregătite cu surse de încălzire funcționale și combustibili suficienți, oricare ar fi evoluția condițiilor meteorologice în următoarea perioadă.
Monitorizez atent situația elevilor navetiști, din zonele afectate, care au de parcurs distanțe semnificative de la domiciliu spre unitățile de învățământ la care sunt înscriși”, a declarat Inspector Școlar General, Prof. Florentina LUCA-MOISE

I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.