Actualizare- 30 martie: Vezi AICI Carabelea confirmă că parcările și locuințele ANL ar putea trece la Publiserv: ”Pregătim toate scenariile posibile”

Stirea initiala: Schimbarile facute de Primaria Piatra Neamt la inceputul acestui an, se modifica. Dupa ce aparatul de specialitate al primarului, cu largul concurs al secretarului municipiului (încă în funcție), a dat-o grav în bară cu trecerea parcarilor de la Parking in administrarea directa a Primariei, s-a luat decizia să se plaseze cartoful fierbinte in mâna Publiserv.

Surse tvmneamt.ro, spun că undeva la jumatatea lunii martie, in biroul primarului Carabelea, au fost pusi la punct pasii prin care s-ar putea rezolva problema parcarilor. Acestea vor trece la Publiserv. Tot la Publiserv va trece si fondul locativ al municipiului, care pana acum era in administrarea Locativserv. In biroul lui Carabelea a ajuns (chemat) la vremea respectiva si actualul director al Publiserv, Valentin Savin, ajuns in functie cu sprijinul consistent al primarului. Pe fondul rezultatelor slabe in ceea ce priveste managementul companiei, acestuia i s-a pus in vedere că in maximum o luna, deci cam prin luna aprilie, trebuie sa paraseasca postul. Pentru a nu se intepreta ca nu a facut fata functiei și să i se păteze CV-ul, s-a stabilit că se va servi presei o poveste lacrimogena, ceva cu ”părere de rău, proiect personal”.

Dupa episodul cu Savin, director de facto al Publiserv, a devenit Marius Ghinet (in scripte este director tehnic), evident, la initiativa si cu acordul Cabinetului Carabelea. Așa se explica de ce in ultimele zile au iesit la treaba utilajele Publiserv pe strazile din Piatra Neamt, ceea ce in ultimul timp s-a vazut foarte rar, spre deloc.

Astfel, se preconizeaza ca in cel mult 2 luni de zile, după retragerea sau extragerea lui Savin din peisaj, Ghinet va fi director cu acte in regula. In acelasi interval, se va pune la punct trecerea Parking si Locativserv la Publiserv, fiind analizate la aceasta ora mai multe variante, care sa corespunda din punct de vedere legal. Dupa finalizarea operatiunii, cel mai probabil, in interiorul Publiserv vor functiona doua noi Departamente: unul se va ocupa cu parcarile cu plata si de resedinta, iar celalalt se va ocupa cu fondul locativ.

In functie de varianta pe care se va merge pentru realizarea planului, nu este exclus ca angajatii de la Parking si Locativserv, sa fie preluati în noile Departamente de la Publiserv. Desigur, fără actualii directori.

Așadar, Publiserv este pe cale sa fie transformata intr-o megacompanie a Consiliului Local, un fel de 3 în 1, cu Marius Ghineț pe functia de director plin.

Se confirma astfel ceea ce tvmneamt.ro a anuntat inca din luna ianuarie 2021. Detalii in articolul de mai jos:

Surse: Publiserv ar urma să înghită toate societățile primăriei. Astăzi se tranșează lupta pentru cucerirea companiei

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.