Pe lângă soiul de roșii folosit, există mai mulţi factori care pot influența gustul acestei legume mult căutată de consumatori. Fertilizarea, irigarea și momentul însămânțării sunt etape deosebit de importante pentru fermierii care doresc să aibă producții de roșii gustoase.
Fermierii trebuie să aleagă momentul optim de însămânţare, dacă doresc ca plantele să se dezvolte continuu. Un alt aspect ţine de momentul optim de punere a răsadurilor, pentru ca planta să se dezvolte fără întreruperi.
Modul de irigare este foarte important. Dacă irigarea se realizează în cantităţi moderate, se poate păstra aroma tomatei. O irigare mai puternică va mări producţia, însă gustul va avea de suferit.
Iluminatul este şi el important, iar fermierii trebuie sa aibă în vedere că tomatele coapte artificial, mai ales toamna, tind să îşi piardă gustul bun. Totodată, o atenţie deosebită trebuie oferită şi depozitării roşiilor. Dacă sunt ţinute în locurile în care temperatura este sub 12 grade Celsius, substanţele aromatice din tomate tind să nu se mai dezvolte.