Actualizare stire- Vezi AICI! Scenariu roșu în Piatra Neamț, Bicaz, Gîrcina și Girov. Ce restricții se vor aplica în cele 4 localități

Stirea initiala: Prefectul George Lazar a convocat o sedinta de Comitet Judetean pentru Situatii de Urgenta, in care se va discuta și intrarea in scenariul rosu a oraselor Piatra Neamt si Bicaz si a comunei Girov, localitati in care rata de raspandire comunitara a infectarilor cu coronavirus a depasit 3 cazuri la mia de locuitori. Sedinta va avea loc la ora 13, iar la ora 14, prefectul George Lazar va sustine declaratii de presa in care va anunta masurile care se impun a fi luate in cele 3 localitati. Cel mai probabil, se va decide carantinarea lor, adica impunerea de restrictii asemanatoare celor din starea de urgenta: inchiderea scolilor, inhiderea sectorului HoReCa, etc.

Daca CJSU va decide intrarea in scenariu rosu pentru cele 3 localitati, Hotararea va trebui aprobata la Bucuresti, procedura care de obicei dureaza cateva ore, iar restrictiile ar putea intra in vigoare de maine (sambata) dimineata sau cel tarziu luni.

Comunele Tarcau si Tasca din judetul Neamt, au intrat in carantina miercuri dimineata, tot in urma unei Hotarari CJSU.

Tvmneamt.ro va transmite in direct conferinta de presa de la Prefectura Neamt.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.