Pași semnificativi în lupta împotriva consumului de droguri în rândul tinerilor din județul Neamț, anunță Prefectura Neamț. Părinții vor participa la ședințe susținute de personal instruit în prevenirea  și combaterea consumului de droguri.

În efortul continuu de a combate problemele legate de consumul de droguri în rândul tinerilor, Prefectura Neamț anunță o serie de inițiative și programe semnificative, demarate în colaborare cu Agenția Națională Antidrog și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Neamț. Acestea includ sesiuni de formare specializată și întâlniri informative, menite să îmbunătățească prevenirea și intervenția în situații legate de consumul de substanțe interzise.

Recent, s-a încheiat un curs important de „Formare de bază în domeniul prevenirii consumului de droguri”, destinat consilierilor școlari din mediul urban și rural. Cei 30 de participanți au fost instruiți în diferite aspecte importante ale prevenirii, cum ar fi cadrul legal, recunoașterea substanțelor și strategii de intervenție eficiente. Acest program de formare va fi extins, pentru încă 60 de specialiști, incluzând și psihologi ori asistenți sociali ai DGASPC în sesiunile din lunile noiembrie și februarie, consolidând astfel rețeaua de profesioniști pregătiți să răspundă și să prevină incidentele legate de droguri în comunitatea școlară”, se arată într-un comunicat transmis de Prefectura Neamț.

Începând cu luna noiembrie, Instituția Prefectului va găzdui ședințe de informare de 90 de minute, adresate părinților interesați de identificarea și combaterea efectelor drogurilor asupra comportamentului tinerilor. Aceste sesiuni vor fi susținute de consilieri specializați și vor aborda metode de evaluare comportamentală, recunoașterea substanțelor interzise și strategii de prevenire.

Subliniez importanța deosebită a prevenției, având în vedere statisticile alarmante la nivelul Uniunii Europene, unde rata de recuperare a dependenților este de numai 3%. În acest context, doresc să ne intensificăm eforturile, având în vedere și numărul limitat de specialiști alocați județului nostru din partea Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău.

Suntem dedicați creșterii eficienței luptei împotriva consumului de droguri în rândul tinerilor și considerăm că aceste programe de formare și sesiuni informative reprezintă pași strategici în consolidarea securității și sănătății comunității noastre. Îmi exprim recunoștința față de toți profesioniștii și partenerii implicați, a căror contribuție este substanțială în această misiune esențială pentru viitorul tinerilor din județul Neamț.” a declarat Vasile Adrian Niță, prefectul Județului Neamț.

I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.