Carmen Elena Nastasă, șefa OFSD Neamt (Organizatia Femeilor Social Democrate- PSD) si directoarea Centrului pentru Cultura si Arte Carmen Saeculare Neamt, este pana acum singurul politician din Neamt care ia atitudine public vizavi de asaltul ursilor in comuna Bicaz Chei, unde s-a ajuns sa fie emise 2-3 alerte zilnic, privind prezenta ursilor in comunitate.

Carmen Elena Nastasă atrage atentia autoritatilor ca oricand poate avea loc o tragedie (nu numai in Bicaz Chei ci si in alte comune unde ursii ies din padure si ataca gospodarii) si ca trebuie luate masuri pana nu este prea tarziu. ”Vorbesc zilnic cu multe doamne din întreg județul Neamț și, ca femeie și ca mamă, împărtășesc îngrijorarea celor de pe Valea Bicazului (dar și din alte comune) care sunt efectiv traumatizate de fenomenul accentuat al coborârii urșilor spre zonele locuite.
Zi de zi, seară de seară sunt noi și noi alerte de “URS PERICULOS” care anunță prezența acestor animale sălbatice la marginea satelor, pe ulițele din comune, chiar pe drumurile naționale care străbat aceste localități.

Este evident că măsurile luate până acum au fost doar de moment, nu au rezolvat problema. Sălbăticiunile par să nu se teamă de nimic și au devenit un real pericol atât pentru oameni, pentru culturi și animalele din gospodării.

Aceste femei și mame stau cu frica în sân că, întorcându-se de la cursuri de la școală sau de la liceu, ziua sau seara, pruncii lor pot da nas în nas cu urșii, cum deja s-a întâmplat și se întâmplă.

Din fericire, până acum, nu s-a întâmplat o tragedie în Neamț dar asta nu înseamnă că nu poate avea loc, oricând, o nenorocire.

Nu vreau să arăt cu degetul spre nimeni dar pentru mine este clar că trebuie intervenit urgent în rezolvarea acestei probleme și cred că aici e rolul, în principal al autorităților centrale care să creeze proceduri simple și clare pe care să le poată aplica rapid instituțiile din județ (Primării, Direcția Silvică, instituții MAI, asociații de vânători etc).

Iubesc animalele, iubesc natura dar trebuie să aibă prioritate viața copiilor noștri, a bătrânilor noștri, a semenilor din aceste localități iar acest pericol trebuie îndepărtat de comunități. Acum, cât nu este prea târziu!”, spune Carmen Elena Nastasă pe facebook.

Vineri noaptea, peste 30 de persoane au protestat in comuna, dupa ce in doar 40 de minute, au fost doua alerte cu ursi coborati din padure in comunitate. (Amanunte AICI Revoltă la Bicaz Chei! Urșii scot oamenii în stradă. Două avertizări Ro Alert în 40 de minute)

In judetul Neamt, numarul ursilor este de peste 3 ori mai mare decat ar fi normal. Conform cifrelor furnizate de Agentia pentru Protectia Mediului Neamt, la aceasta ora, in judet sunt in total 572 de exemplare de urs, desi ar trebui sa fie numai 175.

Rezolvarea sta in pixul Ministrului Apelor si Padurilor, care nu are de facut decat sa aprobe vanatoarea la urs. Desi se discuta asta de luni de zile, guvernantii nu au curaj sa legalizeze revenirea la normalitate (probabil de frica ONG-urilor), preferand sa puna in pericol vietile a zeci si sute de mii de oameni din zonele in care ursii coboara tot mai des din paduri.

Imagini de la protestul din seara de 10 septembrie, din comuna Bicaz Chei, transmise in direct de tvmneamt.ro

Ionut CORFU

1 COMENTARIU

  1. Mai rău face Parlamentari jud.Neamt locuitorilor jud.Neamt decât acestor animăluțe nevinovate.Puteti sa va ocupați de bunăstarea noastră a locuitorilor decât să faceți rău acestor animale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.