Ioan Nițică, sefu ISU Neamt (foto jos) si-a vazut visul cu ochii, cum spune o vorba din popor. Dupa cum noi (TvmNeamt) am anuntat in urma cu cateva luni de zile, lui Ioan Nitica i se promisese de către politiceni ca va fi facut general.

Astazi, presedintele Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete in acest sens, desigur la propunerea ministrului de Interne, printre care si cel care îl inainteaza in grad pe Nițică, de la colonel la general de brigada cu o stea. ”Decret privind acordarea  gradului de general de brigadă – cu o stea domnului colonel Nițică Ioan din Ministerul Afacerilor Interne”, suna anuntul oficial de pe site-ul presedintiei României, care poate fi vazut AICI. Acum, proaspatul general aflat la varsta pensionarii daca ramanea colonel, va mai putea conduce ISU Neamt inca 3 ani. Cu alte cuvinte, va fi in continuare extrem de util politicienilor si veti vedea mai jos, de ce.

Se confirma asadar informatiile noastre, dar totodata se confirma si faptul ca intre ISU Neamt si cercurile politice aflate la putere exista anumite intelegeri, care acum sunt rasplatite prin inaintarea in grad a celui care nu s-a abatut de la directivele venite din zona politica (CJ si Prefectura Neamt). Si oricat de greu ar parea de crezut, ne referim aici la un un plan de tinere la distanta a presei de anumite evenimente grave care se petrec in judetul Neamt. Cum dispeceratul 112 este la ISU, se pot controla informatiile care ajung la populatie prin intermediul presei. Adica se face o selectie: asta anuntam, asta nu anuntam. Accidentele grave, incendiile de proportii, inundatiile, alunecarile de teren si alte evenimente negative nu ar trebui sa ajunga la urechile populatiei pentru ca afecteaza grav imaginea si așa extrem de subreda a actualei guvernari, care nu este capabila nici macar sa asigure medicamente in spitale, cu atat mai putin sa gestioneze eficient situatii de urgenta. Ultimul si cel mai elocvent exemplu a fost in urma cu doar zece zile, cand judetul Neamt a fost sub zapezi, insa ISU Neamt si Prefectura Neamt (institutie controlata politic) au incercat sa ascunda adevarul de ochii presei si implicit, de ochii populatiei (Vezi-MAI RĂU DECÂT COMUNIȘTII! PREFECTURA ȘI ISU NEAMȚ ANUNȚĂ CĂ NU SUNT PROBLEME DIN CAUZA VREMII)

Este evident ca intre cele doua institutii a existat o intelegere pentru a ascunde opiniei publice faptul ca administratia judeteana este incapabila sa se descurce in situatii de urgenta. Planul a fost dibuit de noi in urma cu mai multe luni de zile, cand am observat ca nici ISU nici IPJ Neamt nu prea mai anunta presa in timp real cand este vorba despre evenimente grave sau de amploare. Ulterior, in ceea ce priveste predarea ISU Neamt catre zona politica, la redactia TvmNeamt a ajuns informatia ca pentru buna colaborare, lui Ioan Nițică i s-a promis ca va fi facut general. Iata ca totul de confirma, insa ramane o mare nelamurire: pentru ce fapte deosebite a fost facut ditamai generalul, omul care este cunoscut mai mult ca un ”încurcă lume” sau un ”Benny Hill al situatiilor de urgenta”. Vom reveni cu povestiri de domeniul umorului absurd, despre gafele lui Ioan Nitica, unele dintre ele, foarte recente. Pana atunci, a se vedea cazul ”Telegondola”. Trăiț` dom` gheneral!

”Operațiunea Telegondola”. Bâlbele ISU Neamț, joc de macarale și lumini (video)

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.