Semafoarele din celebra intersectie de la Girov, au intrat din nou in vacanta, dupa ce in ultimul timp au fost mai mult pe pauza decat functionale.

Din ce spun șoferii care trec zilnic pe acolo, de data asta, semafoarele nu mai functioneaza de mai multe zile. Desi au fost trase repetate semnale de alarma pe retelele de socializare, cei de la Drumuri Nationale (directori cu salarii de zeci de mii de lei), in conturile carora ajung miliarde de euro anual din taxa de drum/rovinieta, incă nu au aflat că semafoarele nu mai functioneaza. In lipsa acestora, intersectia devine extem de periculoasa, in ce priveste siguranta traficcului rutier

Imagine din aceasta seara, 31 iulie, ora 21:

După prăbusirea podului de la Luțca, DRDP Iasi a anuntat ca semafoarele de la Girov vor fi mutate in intersectia de la Gâdinți. Deci, o companie de stat cu buget colosal, nu are timp sau bani sa cumpere niste amărâte de semafoare, ci trebuie sa le ia din alta intersectie, de la 50 de km distanta. Semafoarele au ramas tot la Girov, dar nu functioneaza nici aici, adică sunt degeaba, fără să remedieze cineva problema.

Un adevarat chin pentru DRDP Iasi, a fost si cu instalarea semafoarelor. A durat luni de zile de la momentul luării deciziei de instalare, până au ajuns semafoarele in intersectie, care ulterior s-a descoperit că au fost cuplate la curent electric, la un bar din apropiere.

O altă poveste de lunga durata, a fost cand semafoarele s-au defectat si a fost nevoie de o procedura de achizitie de zeci de zile:

Semafoarele de la Girov nu mai merg de 10 zile din cauză de… procedură de achiziție

După ce au fost repuse in functiune, DRDP Iasi a anuntat evenimentul pe facebook:

Drumarii sunt în extaz pe facebook. S-au aprins din nou semafoarele de la Girov

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.