Semafoarele din ”intersectia mortii” de la Girov, nu mai functioneaza de vreo 10 zile si vor ramane stinse inca o buna perioada, din cauza de… procedura de achiziție. Conform Prefecturii Neamt, un semafor a fost usor avariat de un sofer neatent, iar cei de la Drumuri Nationale asteapta sa se finalizeze o procedura de achizitie pentru a remedia defectiunea si a repune in functiune semafoarele.

Cu alte cuvinte, CNAIR- DRDP Iasi- Drumuri Nationale Neamt, entitati care căpușează in fiecare an miliarde de euro din rovinieta, nu au pe stoc un amărât de semafor si nici personal pregatit sa intervina prompt in caz de avarie, si asteapta zeci de zile sa achizitioneze un semafor de la o firma privata. ”Urmare a sesizărilor venite din partea cetățenilor, am verificat de săptămâna trecută care este situația. Se pare ca unul din semafoare a fost ușor lovit de o mașina și asta ar fi provocat defecțiunea. Cei de la drumuri nationale mi-au transmis că sunt demarate procedurile de achiziție pentru a remedia problema.

Exista și posibilitatea ca soluția adoptată pentru alimentarea cu energie electrica din doua surse, panouri foto-voltaice și curent de la rețea, sa afecteze buna funcționare a semafoarelor.

Totodata, îmi doresc să reevaluăm situația in teren și sa identificam soluții pentru a realiza acolo un sens giratoriu.

Pana la remedierea problemelor, rog participanții la trafic să circule cu atenție în zonă, respectând prevederile legale cu privire la adaptarea vitezei de deplasare și de acordare a priorității!”, a transmis astazi prefectul Adrian Nita.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.