Semn sau minune, după incendiul de ieri la Mănăstirea Tărcuța, din comuna Tarcau, judetul Neamt? A rămas întreg un fragment din Acatistul Domnului Isus Hristos.

În pozele trimise presei de Prefectura Neamt, se poate vedea o pagina dintr-o carte de rugaciuni, ramasa intreaga, printre mormane de alte cărți și bunuri arse in incendiul devastator, in urma caruia doar biserica a rămas intreaga.

Pagina nearsă, sau partial arsă, contine un fragment din Acatistul Domnului Isus Hristos, in care se face referire la păcate si prin care se cere Domnului indurare pentru cei păcătoși și necredinciosi.

Acesta este fragmentul integral:Iisuse, Cel ce ai mulțime de îndurări, Care ai chemat pe vameși și pe păcătoși și pe cei necredincioși, nu mă trece cu vederea acum pe mine, cel asemenea lor; ci, ca niște mir de mult preț, primește cântarea aceasta:

Iisuse, puterea cea nebiruită;

Iisuse, mila cea fără de sfârșit;

Iisuse, frumusețea cea prealuminată;

Iisuse, dragostea cea nebiruită;

Iisuse, Fiul lui Dumnezeu celui viu;

Iisuse, miluiește-mă pe mine, păcătosul;

Iisuse, auzi-mă pe mine, cel zămislit întru fărădelegi;

Iisuse, curățește-mă pe mine, cel născut în păcate;

Iisuse, învață-mă pe mine, netrebnicul;

Iisuse, luminează-mă pe mine, întunecatul;

Iisuse, curățește-mă pe mine, întinatul;

Iisuse, scoate-mă pe mine, desfrânatul; Iisuse, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă!

Incendiul de ieri a pornit de la un vehicul electric si a produs pagube enorme. Mai multe detalii in articolul de mai jos:

A fost dezastru la Mănăstirea Tărcuța din Tarcău. Focul a izbucnit de la un vehicul electric. Imagini de la fața locului

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.