Apar primele semne clare că la vârful PSD Neamț există o mare ruptură, dacă nu chiar un conflict ce devine tot mai deschis, confirmându-se astfel, că războiul început anul trecut, odată cu mazilirea unor șefe de organizații după fuga lui Arsene, este departe de se fi stins, ci doar a fost ținut la foc mic, din cauză de interese electorale.

La o conferință de presă susținută astăzi de Marcel Ciolacu, ocazie cu care au fost lăudați și PSD-iștii din Neamț pentru rezultatele obținute la alegeri, au participat atât Daniel Harpa– președintele PSD Neamț și viitorul președinte al CJ Neamț, cât și Adrian Niță, proaspăt câștigător al funcției de primar de Piatra Neamț, dar și omul numărul doi din PSD Neamț, acesta având funcția de prim vicepreședinte.

Cei doi și-au însușit laudele lui Ciolacu, făcând publică prezența lor alături de premier, în moduri diferite.

Daniel Harpa a pus pe rețelele de socializare o poză de grup, în unghi larg, în care apare și Niță

Adrian Niță a pus o poză în cadru strâns, în care apare doar el lângă premierul Ciolacu. Niță se uită direct în obiectivul dispozitivului cu care a fost făcută poza, indiciu că momentul și cadrul a fost atent pregătite

Faptul că Niță a preferat ”să-l scoată din poză” pe Harpa, confirmă încă o dată ceea ce PSD-iștii știu de mult, și anume, că în partid nu este deloc liniște, ci mai degrabă două tabere, dacă nu chiar trei, care nu se înghit deloc și care se urmăresc reciproc să-și rupă picioarele, doar că până acum, niciuna dintre tabere nu a prins momentul propice sau nu a avut influența necesară, mai ales pentru că nu ar fi dat bine la electorat.

De altfel, tot prin PSD, se vorbește de mult timp că tabăra anti Niță (considerat de adversari omul lui Arsene) a făcut tot ce s-a putut să nu fie el candidatul la primăria Piatra Neamț, însă planurile au fost date peste cap, la fel cum au fost date peste cap și planurile de a-l demite înainte de vreme din funcția de prefect, tot pentru a-i reduce șansele de a fi desemnat candidat. Cu Niță câștigător la primărie, lucrurile se complică și mai mult, pentru că acesta ar fi îndreptățit acum să ridice pretenții de lider, și mai mari, adică s-a întâmplat exact lucrul de care le era frică altora. Iar după cum se vede, Niță nu uită și nici nu iartă, poza de mai sus fiind o mărturie clară în acest sens.

Prin urmare, dacă cineva se aștepta să iasă scântei la PNL după alegeri, acum apare confirmarea că de fapt, va fi foc la PSD.

Rămâne de văzut dacă acest conflict se va răsfrânge și asupra modului în care va fi administrat orașul Piatra Neamț, după ce va fi învestit în funcție Niță, în luna octombrie. Sau invers, să nu cumva să aibă zile grele Harpa la CJ Neamț. Și mai urmează și alegerile parlamentare, urmând să se dea adevărate bătălii pentru impunerea unor oameni pe locurile eligibile.

Ionut CORFU

 

 

 

 

 

sa se rasfranga asupra amdinistrarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.