Deputatul Neculai Iftimie a demisionat din PSD Neamț și deocamdată, a ales să rămână independent. Anunțul oficial îl va face luni, de la pupitrul Camerei Deputaților. Dar decizia este luată și înaintată, informeaza newsallert.ro

Motivele care, probabil, nu vor fi spuse niciodată oficial, țin de modul în care a fost condusă organizația PSD Neamț, despre apariția și promovarea unor ”intruși”, despre lipsa de comunicare pe diferitele paliere ale organizației, despre greșelile și aroganțele unora dintre lideri. Cert este că PSD Neamț nu pierde doar un parlamentar ci și un vot important în Parlament, acolo unde majoritățile sunt fragile, mai mentioneaza sursa citata.

Potrivit unor surse tvmneamt.ro, deputatul Neculai Iftimie nu va ramane deloc independent. El era la un moment dat in tandreturi cu Pro Romania, insa nu va face pasul spre partidul lui Ponta, ci este foarte posibil sa mearga catre PNL. In mediile politice din Neamt se crede ca demisia deputatului nemtean din PSD si o eventuala trecere a acestuia in barca PNL, ar face parte dintr-un plan de declansare a alegerilor parlamentare anticipate, elaborat si pus in aplicare la nivel national in laboratoarele liberalilor.

Astfel, se intentioneaza racolarea cat mai multor parlamentari dispusi sa renunte la actualul mandat, in schimbul plasarii acestora pe locuri eligibile pe listele cu candidati la alegerile parlamentare anticipate. Planul ia in calcul ori o demisie in bloc (50%+1) a parlamentarilor aflati acum in functie, ori demiterea Guvernului Orban si respingerea urmatorilor doi prim ministri care vor fi propusi, ajungandu-se astfel la dizolvarea Parlamentului si pe cale de consecinta, la alegeri parlamentare aniticipate. Dar cum PNL-PMP-USL nu au destui parlamentari pentru a se pune in aplicare planul intr-o varianta sau alta, s-a inceput o ampla actiune de recrutare a parlamentarilor din alte partide, dispusi sa piarda pensia speciala pentru actualul mandat, in schimbul obtinerii unui nou mandat de 4 ani in Parlamentul Romaniei. De aceea, este foarte posibil ca Neculai Iftimie sa nu ramana singurul parlamentar nemtean care pleaca din PSD.

PNL-istii au mai avut intentia de a recurge la solutia demisiilor in bloc din Parlament, imediat dupa ce Guvernul Grindeanu a adoptat celebra OUG 13 la inceputul lui 2017, dar si in 2012, ca semn de protest față de guvernare sau față de fostul președinte Traian Băsescu.

Pentru PNL, declansarea alegerilor parlamentare anticipate este o problema de viata si de moarte, pentru ca dupa cum a inceput guvernarea liberala, daca vor fi alegeri parlamentare la termen (decembrie 2020), partidul risca sa obtina un scor de sub 20%.

Deputatul Neculai Iftimie a fost ofiter de politie si este la primul sau mandat de deputat, castigat la limita la alegerile din 2016, de pe locul 5 pe lista PSD. El nu a putut fi contactat de redactia tvmneamt.ro, avand telefonul inchis pe tot parcursul zilei.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.