Senatoarea PSD de Neamt Emilia Arcan, transmite un mesaj pentru nemteni, referitor la criza coronavirus. ”Trăim în propiile case temători, dar cu credinţă că va fi bine! Izolarea acasă nu este un lucru rău, este pentru sănătatea tuturor!”, este mesajul lansat de parlamentarul nemtean, care indeamna populatia la responsabilitate si optimism.

Emilia Arcan: Dragii mei nemţeni! Parcurgem o perioada grea şi tulburată de la zi la zi şi cu totii suntem îngrijoraţi de efectele pe care această pandemie necruţătoare le revarsă asupra noastră, a populaţiei de pe întreg globul pământesc.

Temerile şi panica devin din ce în ce mai pregnante, pe masură ce ne informăm şi mai mult, asistând la valul mediatic care aduce în fiecare zi noi informaţii despre tot ceea ce se întâmplă, ceea ce va urma la noi in ţară, în lume şi pe întreg globul.

Abia acum ar trebui să înțelegem că ceea ce am trăit, până a început pandemia, nu era viața noastră. Fiecare dintre noi alerga după ceva, după cineva și timpul nu ne ajungea..Acum a venit momentul în care suntem nevoiți să ne izolăm acasă.

Izolarea acasă nu e un lucru rău, este pentru sănătate! Oamenii s-au oprit în loc şi fiecare dintre noi meditează acasă, izolat, având ca sursă de informare televizorul şi internetul.

Cu o panica subconştientă de care nu ne putem debarasa, ne facem scenarii şi ne gândim doar la sănătatea copiiilor noştri, a părinţilor şi bunicilor noştri, la toti cei dragi nouă in genere.

Noi suntem principalii responsabili pentru sănătatea lor, pentru a le fi bine, in primul rand, fiindu-le aproape cu toată susţinerea şi dragostea pe care le o purtăm şi în al doilea rând prin a sta in casa. Ăsta este mesajul pe care doresc pe aceasă cale să îl transmit.

Staţi acasă dragii mei si protejati-va copiii si familia de acest virus necrutător!

Îmi doresc din inimă să depăşim cu stoicism această perioadă neagră pentru noi toti, pentru economie şi să ne reântoarcem la viaţa de dinainte.
Dar, în tot acest timp, poate că ar trebui să medităm profund asupra vieţii, a condiţiei umane, vitregită acum, să nu încetăm să ne rugăm şi să stabilim o conexiune cu divinitatea care a creat lumea în care trăim.

Depinde numai de noi cum vom traversa această perioadă dificilă. In același timp, trebuie să fim extrem de atenți la ceea ce se întâmplă în jurul nostru, să ținem cont de sfaturile autorităților, a specialiştilor și să trecem peste aceste momente grele cu sănătate, demnitate, cu gândul la Dumnezeu și cu credință în suflet.

Este momentul să fim mai solidari ca oricând, să sperăm că va fi bine și să avem convingerea fermă că există viață și după această pandemie de coronavirus.

Mântuitorul nostru Iisus Hristos ne-a îndemnat astfel: „Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți” (Marcu 12, 31). Altfel spus, să ne gândim la aproapele nostru ca la noi înșine. Raportându-ne la criza modiala prin care trecem cu toții astăzi, pentru a-i proteja pe cei din jur, dar și pe noi, este esențial să stăm acasa. Rugăciunea comună deschide cerurile!
Rugați-vă neîncetat pentru cei suferinzi dar și pentru medicii şi cadrele medicale, aceşti îngeri binefăcători, care stau la căpătâiul bolnavilor, riscându-și viața sa ii salveze.

Cu credinţă şi nădejde vom depăşi aceste momente critice.

I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.