Senatorul PSD de Neamț, Răzvan Cuc, este sigur că noul spital județean va fi construit până la urmă. ”Noul spital se va face. Deci, noul spital se va face. Când spun asta, mă bazez pe acte, mă bazez pe programele de finanțare, mă bazez pe tot ceea ce are în spate acest proiect. Mă bazez pe ce se întâmplă la București. Mă bazez pe necesitatea existenței acestui spital. Indiferent ce gândesc unii sau alții, este nevoie de acest spital care va deservi nu numai zona județului Neamț.

El va deveni practic un hub și vor veni… fiind un spital nou, un spital modern, în care se vor investi sume colosale de bani, că nu vorbim de… nu știu, facem o clădire de trei etaje și îl numim spital. La 300 de milioane de euro, vorbim de o investiție masivă care va genera captarea pacienților din mai multe zone”, a spus Cuc în emisiunea ”Revista presei altfel…”, realizată de Cezar Filip la Monitor TV.

Termenul de finalizare a spitalului este iulie 2026, adică au rămas mai puțin 3 ani, însă până la acest moment, nu a fost semnat nici măcar contractul de finanțare, aspect asupra căruia din partea CJ Neamț, vin doar bâlbe, fără nimic concret. Referitor la acest termen, Răzvan Cuc a explicat: ”Acest spital, până nu sunt lucrurile sigure că se vor implementa… Se tot avansează acel termen de 2026. Dom-le, dacă nu-i până în 2026… Termenul este corect, dar proiectele se fazează (…) Că vorbesc de un spital de 300 de milioane de euro sau că vorbesc de o autostradă care poate e mai mult, 500, 600, ele nu se pot termina într-un an, doi ani, trei ani, cât un exercițiu financiar și ele se fazează pe alte fonduri.

Deci, noi nu vorbim de o construcție infimă. Noi vorbim de o construcție mare. Vorbim de lucruri care dacă avem răbdare un pic și lumea vrea să le înțeleagă, mare atenție! Eu mă adresez și vorbesc cu dumneavoastră și cu oamenii care își doresc într-adevăr să vadă lucrurile terminate. Ăia care sunt puși să facă scandal sau care n-au făcut nimic toată viața lor, normal că vin și spun, dom-le nu fac, dom-le… Hai să vină și să-mi arate mie ce au făcut, că știți, mulă au chestia asta: Pesedeu nu știu ce face, Pesedeu nu știu ce. Pesedeu a adus bani. Și Pesedeu aduce bani.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.