Senatorul Dan Manoliu, recent plecat din PSD Neamt si trecut in randurile Pro Romania, a dezvaluit intr-o conferinta de presa, cum functioneaza ”democratia” in partidul condus la Neamt de ”baronul” Arsene.

Manoliu a confirmat ceea ce presa locala publica ”pe surse” in urma cu 2-3 ani, si anume, ca membrii PSD Neamt, indiferent de statutul lor in partid, nu au voie sa apara public cu declaratii, idei, opinii, pentru a nu umbri ”faima măretului conducator” Arsene. Ordinul discretionar a venit evident, tot de la Arsene, din frica de a nu iesi in evidenta vreun alt membru de partid mult mai capabil decat el si eventual sa capete valente de lider.

Intrebat de reporterul tvmneamt daca avea voie la PSD sa vorbeasca liber, senatorul Manoliu a recunoscut ca in partid exista o cenzura drastica, iar parlamentarii PSD nu au voie sa iasa cu declaratii public, cu atat mai putin, sa apara public alaturi de ”baronul” Ionel Arsene. Manoliu a dat si exemple. ”Vreau sa spun o realitate. In judetul Neamt, parlamentarii PSD nu aveau voie sa apara public, alaturi de Ionel Arsene. Asa era politica. Orice tinea de Consiliul Judetean Neamt, Ionel Arsene aparea din functia de presedinte al Consiliului Judetean Neamt, nu si presedinte al organizatiei Neamt. Si aici am sa va spun trei mici intamplari reale. Eu am fost coleg la inceput de mandat cu Sorina Pintea, la vremea aceea era Ministrul Sanatatii. Vine intr-o vizita la Neamt, la Roman, in spital. Normal, fiind colegi si cunoscandu-ma, doamna ministru m-a anuntat: vin la Roman, poate ne vedem. Fiind presedinte PSD Roman si senator, m-am asteptat sa fiu chemat si eu la vizitarea spitalului Roman, impreuna cu presedintele Ionel Arsene. Nu s-a intamplat lucrul acesta, dupa ce s-a incheiat vizita, Sorina Pintea imi dă un mesaj: Dan, dar unde esti? Si am spus la momentul respectiv ca sunt undeva intr-o comuna, desi eu eram in biroul parlamentar de la partid. Pentru ca mi-a fost jena sa spun ca sunt in Roman dar nu am acces din cauza presedintelui.

A venit in Neamt, domnul Mihai Fifor, coleg, cunoscut, este omul care l-am gasit liderul Grupului Parlamentar in 2016. La fel, mi-a zis ca vine la Neamt, la Baltatesti, se intalneste cu domnul presedinte Arsene, poate ne vedem. Cand a ajuns la Neamt mi-a dat un mesaj, hai poate ne vedem la Piatra… eu intrebasem atunci pe domnul presedinte, vine domnul… ce treaba aveti voi? Si i-am trimis mesaj inapoi lui Mihai Fifor, Ministrul Apararii la vremea respectiva: Mihai, imi pare rau, nu pot sa vin. Dupa aia, intr-o discutie privata, i-am spus si motivul.

Si a treia, vine la Neamt, prim ministrul Romaniei, Viorica Dancila, presedintele Partidului Social Democrat. Normal, impreuna cu colegii de la vremea aceea, parlamentari, am intrebat: venim si noi, vine presedintele partidului, macar sa ne intalnim, nu neaparat public in presa sau altfel, macar sa ne intalnim sa discutam, ca suntem parlamentari… N-aveti nicio treaba (n.red. raspunsul dat de Arsene). Daca veti vedea filmarile de atunci, veti vedea cu cine s-a dus (n.red. Arsene) inaintea primului ministru, unde a fost si ce a facut. Mai mult de aceste trei exemple, nu pot sa va raspund. Eu cred ca sunt concludente”, a spus Dan Manoliu.

Pumnul in gura si atitudinea de ”lider suprem”, sunt principalele caracteristici ale lui Arsene de cand este presedintele PSD Neamt, toate deciziile fiind concentrate in mana si in pixul lui, democratia care ar trebui sa caracterizeze in partid politic, fiind complet anihilata in PSD Neamt.

La fel si numirile in functii sau candidaturile sunt decise de un singur om: Ionel Arsene. Exact la fel stau lucrurile si in ceea ce priveste candidatii PSD la alegerile parlamentare. Toti au fost desemnati de ”baron”, fara vreo consultare macar de forma in forurile decizionale ale partidului, de aceea, punand stampila pe candidatii PSD, de fapt, nemtenii vor vota ”baronul”.

Declaratiile senatorului Manoliu pe acest subiect, in materialul video de mai jos, de la minutul 47:

Ionut CORFU

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.